Read Time:4 Minute, 55 Second

Ben jij op zoek naar een trendy hanglamp? Er zijn veel verschillende stijlen waar je jouw huis mee kan verlichten. Ook zijn er diverse stijlen erg populair op dit moment, waaronder de industriële hanglampen. Bij het uitzoeken van een nieuwe hanglamp is het belangrijk om te kijken naar je huidige interieur. Word je blij van jouw stijl? Dan heb je twee keuzes: je kan kiezen voor een lamp in dezelfde stijl óf je gaat voor een hele andere vormgeving. Op die manier creëer je dynamiek in je huis en kan een hanglamp zorgen voor een verrassend element.  

  1. Industriële hanglamp

De meest populaire stijl van dit moment is industrieel. De industriële woonstijl is in veel Nederlandse interieurs terug te vinden. Je vindt deze stijl in verschillende type meubels en kasten, maar ook als een stoere industriële hanglamp. Het wordt vaak omschreven als robuust, stoer en dat het gebaseerd is op de ruwe en grove vormen en materialen. De kleuren bestaan vaak uit grijs- en bruintinten, zoals cognac en antraciet. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. 

  1. Inspiratie industriële stijl

De industriële stijl is geïnspireerd door oude fabrieken uit de negentiende en twintigste eeuw. Hierbij zie je veel metaal, glas en hout terugkomen. Ook heeft industrieel vaak open details. In de kasten zie je dat er weinig tot geen deuren zijn. Ook bij de hanglampen zie je terugkomen dat er vaak open details zijn. Zo heb je een industriële hanglamp waar grote lampenbollen aan draden hangen aan het plafond. Hier zit geen kap om de lamp of iets dergelijks. Door de transparantie, simplicity en unieke vormgeving van de hanglamp is deze zo populair. Dimehouse heeft het meest veelzijdige assortiment op het gebied van industriële meubels, waaronder hanglampen.

  1. Bohemian hanglamp

Een trendy stijl van dit moment is bohemian. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van veel houten details. Hierbij kan je bij de hanglampen vaak open details vinden waar je doorheen kan kijken en waardoor je de lampenbol nog zien. Bohemian betekent boho-chique. Dit houdt in dat deze stijl gebaseerd is op hippie-achtige invloeden en bijzondere vondsten. Ieder item wat onder bohemian valt heeft een bijzonder verhaal. Vaak worden kleuren, patronen en stijlen gemixt. Deze stijl is alles behalve binnen de lijntjes. 

Deze hanglampen bestaan uit veel houten details, rotan en felgekleurde printjes, kralen en franjes. Riet komt ook veel terug in deze stijl. Voor de hanglamp geldt dit ook, deze zie je veel. De kleuren die vaak gebruikt worden bij een bohemian stijl zijn voornamelijk houtachtige kleuren, maar zo nu en dan zie je ook veel felle kleuren en drukke prints. 

  1. De tijdloze klassiekers

De tijdloze klassiekers bij de hanglampen zijn zonder twijfel de kroonluchters. De kroonluchter van vroeger was met kaarsen verlicht, tegenwoordig met mooie lampen. Deze lamp wordt gekenmerkt door de vele glazen details. In een aantal huizen zie je dat deze kroonluchters ook kristal bevatten. Dit zorgt ervoor dat het huis een luxe uitstraling krijgt. De lichten zorgen er dan voor dat er mooie schaduwen op de muren van het huis komen. 

In de hal, in de slaapkamer of in de eetkamer; deze klassieker ziet er fantastisch uit. Deze lamp is het middelpunt van je kamer. Deze eyecatcher kan niet ontbreken wanneer jij voor een klassieke uitstraling gaat in je woning. Deze lampen zijn er ook in verschillende kleuren. Zo matcht het altijd met je interieur. Kies voor een zilverkleurige of een goudkleurige lamp. Tegenwoordig zijn de klassieke kroonluchters ook met LED-kaarslampen. Dat is duurzaam en niet brandgevaarlijk. 

  1. Landelijke hanglamp

Een landelijke hanglamp moet rust uitstralen. Hierdoor zul je niet snel landelijke lampen vinden in felle kleuren. Deze stijl wordt voornamelijk gekenmerkt door kleuren als bruin, beige en zwart. Daarnaast zijn de tinten koper en messing ook heel populair. De materialen waar een landelijke hanglamp uit bestaan zijn vaak natuurlijk. Hierbij kan je denken aan hout, glas en verschillende metalen. 

De lampenkappen van de landelijke stijl bestaan voornamelijk uit stof, hout, glas of metaal. Ook hier komen de natuurlijke kleuren weer terug. Wat je nooit zult zien bij een landelijke hanglamp is kunststof of plastic. Dat is niet gebruikelijk voor deze stijl. Een landelijk interieur geeft een gezellig en knus gevoel aan je woning. Dit zorgt ervoor dat gasten zich direct thuis voelen. 

  1. Oosterse hanglamp

Een Oosterse hanglamp bestaat uit veel gouden details en prachtige gaatjespatronen en ornamenten. De lampen uit de Duizend-en-een-nachten geven een Oosterse sfeer in iedere ruimte. Deze hanglamp zorgt er wel voor dat de aandacht naar het plafond gaat. Deze visuele lamp geeft een verre, exotische sfeer in je eigen huis. Deze stijl is betoverend, elegant en in prachtige kleuren. 

Door de gaatjespatronen van de lamp geeft dit een mooi effect op de muren zodra deze gaan branden. Dit geeft een magisch en speels effect in je huis. De Oosterse hanglamp zorgt voor extra sfeer in huis, zowel overdag als in de avonduren. De kleuren van deze lamp zijn vaak opvallend en vreugdevol. Hierbij kan je denken aan glanzende materialen en warme aardetinten. Daarnaast wordt een Oosterse stijl gekenmerkt door fellere kleuren als blauw en rood. 

Kies jouw stijl hanglamp

Wij hebben in deze blog vijf verschillende stijlen hanglampen uitgelicht. Nu is het aan jou om te bepalen welke stijl het beste in jouw woning past. Ga jij voor de industriële hanglamp, de bohemian, de tijdloze klassieker, de landelijke of de Oosterse hanglamp? Wat de keuze ook is, de sfeer in je kamer zal positief veranderen! Ga voor een mooie eyecatcher of voor een lamp die rust uitstraalt. 

Ben jij op zoek naar een hanglamp met industrieel design? Dimehouse heeft het meest veelzijdige assortiment op het gebied van industriële meubels, waaronder hanglampen. Benieuwd naar meer weetjes over lampen en hoe je de goede uitzoekt? Lees dan deze tips van vtwonen over verlichting. Laat je huis shinen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vloerverwarming Previous post Waarom je moet kiezen voor vloerverwarming
alternatieven voor een traditionele kerstboom Next post Ho ho ho: leuke alternatieven voor een traditionele kerstboom