Read Time:2 Minute, 53 Second

Het is weer bijna zover: Kerstmis is om de hoek en we beginnen steeds eerder om daar ons huis voor in de juiste sfeer te krijgen. Langzaamaan beginnen etalages,  winkelstraten en winkels zoals de Bijenkorf weer dat fijne kerstgevoel te krijgen en ook thuis wil je natuurlijk mooie kerstdecoratie hebben. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren en kerstverlichting is daarbij zonder twijfel de belangrijkste. Daarnaast kun je je huis natuurlijk geheel naar eigen smaak inrichten voor de kerst, zo wil de één niets anders meer dan kunstkerstbomen en will de ander juist die dennengeur in huis. Hieronder geven we praktische tips om van je huis een waar kerstparadijs te maken.

Het versieren van de voordeur

De voordeur is de eerste plek die mensen zien als ze op bezoek komen, dus dé plek om te beginnen met het neerzetten van de juiste sfeer. Natuurlijk is de ronde kerstkrans het meest bekend, er is echter veel meer mogelijk dan dat. Kies voor een kerstkrans in de vorm van een kerstboom of ster. Zodra je de voordeur opent, kom je in de hal. Deze kun je aankleden door bijvoorbeeld een klein houten bankje neer te zetten en hier een kleed in kerstsfeer overheen te leggen. Decoreer het bankje met een vaas en doe hier mooie kersttakken in. Als je helemaal een ultieme kerstsfeer wil, dan kun je dit aankleden met kerstverlichting.

De kerstboom

De kerstboom is al sinds mensenheugenis hét symbool voor kerst in huis. Het optuigen van de kerstboom is een gezellige activiteit voor jong en oud en probeer hier dan ook een fijn moment van te maken. Versier dit jaar de kerstboom in de stijl van jouw huis en creëer één geheel! Dit zorgt voor veel rust, maar ook voor gezelligheid in huis. 

Zorg dat de versiering aansluit op je interieur

Laat de kerstversiering aansluiten op de stijl van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur, versier dan jouw kerstboom met decoratieve elementen in die sfeer. Maak gebruik van metalen kerstversiering, zoals ijzeren ballen. Combineer dit met houten figuurtjes, of natuurlijk met dennenappels. Dan past dit helemaal bij jouw interieur!

Kaarslicht hoort bij kerstmis

Een van de leukste kerst ideeën voor in huis is een grote schaal met kaarsen. Kaarsen staan symbool voor licht en verbinding, en dat is precies waar het kerstfeest om draait. Daarnaast roept kaarslicht in december sowieso direct de kerstsfeer op. Verzamel dan ook verschillende soorten kaarsen. Hoog of laag, en welke kleur dan ook. Het maakt niets uit. Plaats tussen de kaarsen een of twee geurkaarsen met een kruidige geur. Dit geeft een ultiem kerstgevoel! Zet alle kaarsen samen neer op een plateau en zet deze op de eetkamertafel of in de woonkamer. Hoe gezellig is het om hier ‘s avonds omheen te zitten?

Versier ook de keuken

Bij de onmisbare kerst ideeën in huis hoort natuurlijk ook een decoratie in de keuken! Het versieren van de keuken wordt vaak vergeten, maar is wel erg belangrijk. Het is de plek waar we steeds meer vertoeven en familie en vrienden staan veelal centraal tijdens deze dagen, ook al kunnen we die niet allemaal ontvangen in het vreemde jaar 2020. De bekende kerstgerechten zoals kalkoen, beef Wellington en kerstham vergen veel tijd in de keuken. Om feestelijk te koken is het belangrijk dat je in een feestelijke omgeving bent. Versier dus die keuken! Hang bijvoorbeeld een typische kerstslinger op in de keuken met “Merry Christmas” of zet een mini kerstboompje neer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
alternatieven voor een traditionele kerstboom Previous post Ho ho ho: leuke alternatieven voor een traditionele kerstboom
sous vide koken Next post De perfecte sous vide wateroven voor in je keuken