Read Time:2 Minute, 47 Second

Of je nu wel of juist geen groene vingers hebt, iedereen is het er wel over eens dat planten in de woonkamer een goede aanvulling op het interieur zijn. En niet alleen zijn planten mooi om te zien, ze leveren een wezenlijke bijdrage aan je gezondheid. Ze zuiveren de lucht en de aanwezigheid van planten zorgt altijd voor een beter leefklimaat. Als je de klassieke wijze van planten in de woonkamer wilt voorkomen, dan is het een idee om veel hangplanten op te hangen. Dit is net even anders dan een hele vensterbank vol met planten. Daarbij moet je natuurlijk wel je planten én ook je bloempotten afstemmen op het type interieur dat je hebt.

Hangplanten in een industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het uiterlijk van de oude fabriekshallen uit de 19e en 20e eeuw. Er wordt veel gebruik gemaakt van ruwe materialen en meubels zijn robuust van hout en veelal is er ook metaal in verwerkt. Hangplanten in een industrieel interieur, moeten dus vooral robuust en stoer zijn en gemakkelijk te onderhouden. De lipstick hangplant bijvoorbeeld. Deze plant luistert naar de prachtige Latijnse naam Aeschynanthus pulcher twister, maar wordt lipstick plant genoemd vanwege de buisvormige bloemen die op een lipstick lijken. De bloemetjes zijn rood of paars van kleur en de plant zit vol met kleine stevige blaadjes. Leuke hangplanten in een industrieel interieur zijn ook graslelies. Deze luchtzuiverende plant bestaat uit smalle naar buiten toe lopende bladeren in een puntvorm. De bladeren zijn donkergroen, maar de buitenste randen lichtgroen. Als bloempotten kun je voor een industrieel interieur kiezen uit natuurlijk materiaal, maar metalen of koperen potten zullen in dit interieur ook goed uitkomen.

Hangplanten in een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is vooral een clean interieur met lichte kleuren. De wanden zijn in rustieke witte kleuren en het meubilair is van licht hout met strakke lijnen. De Tillandsia zijn leuke hangplanten in een Scandinavisch interieur. Het bijzondere is dat dit plantje nagenoeg geen wortels heeft. Daardoor hoef je voor deze plant geen pot te hebben. Een Scandinavisch bordje is voldoende, maar je kunt hem ook in een houten versiering hangen. Betreffende het onderhoud hoef je de plant alleen maar af en toe in te sproeien. De Dischidia Nummularia, oftewel de mierenplant zijn ook perfecte hangplanten in een Scandinavisch interieur. De plant bestaat uit heel veel dicht op elkaar groeiende kleine ronde en ovale groene blaadjes en soms komen er kleine witte bloemetjes in. Deze planten hang je in bakken die typisch zijn voor een Scandinavisch interieur, zoals van kunststof, hout of in een metalen rekje.

Hangplanten in een landelijk interieur

Gezelligheid, warmte en sfeer zijn de kernwoorden voor een landelijk interieur. Dit interieur doet denken aan een gezellige Engelse Cottage. Hangplanten in een landelijk interieur moeten vooral gezelligheid uitstralen. De erwtenplant is een reuze gezellige hangplant. In het Engels wordt deze plant ‘string of pearls’ genoemd, omdat de blaadjes bestaan uit kleine groene bolletjes. Ook de Rhipsalis behoort tot de gezellige hangplanten in een landelijk interieur. De bladeren zijn een soort van lianen die naar beneden hangen en die je gemakkelijk kunt afknippen als ze te lang worden. De hangpotten die je voor je hangplanten in een landelijk interieur gebruikt kunnen bestaan uit koper of aardewerk. Maar bloempotten van nikkel of chroom zullen in een landelijk interieur ook niet misstaan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuinkachel Previous post ’s Avonds lekker van de tuin genieten? Dat doe je met een sfeervolle tuinkachel
volwassene middag alleen Next post Aandachtspunten bij het verzekeren van een studentenhuis