Landelijk Wonen

Landelijk wonen wordt steeds populairder

Het leven in de stad wordt steeds drukker en zorgt voor veel stress. Toch kunnen veel mensen het zich niet veroorloven om op het platteland te gaan wonen, omdat ze vaak aan hun werk gebonden zijn. Het is echter wel mogelijk om de sfeer van het landelijk wonen in je eigen woning te halen en deze trend wordt ook steeds populairder. Door de natuur in huis te halen creĆ«er je een rustige plek om te ontspannen en te genieten van je eigen stekje. Deze landelijke sfeer vinden we vooral in de brocante stijl en de zogenaamde country stijl. Deze landelijk wonen stijlen zien er niet alleen prachtig uit, maar ze kunnen ook geheel aangepast worden aan je eigen wensen en voorkeuren.   landelijk wonen Foto: https://nl.pinterest.com/pin/426012445984947828/

Een landelijk interieur

Geniet je van de natuur en het landschap en wil je hier ook graag meer van terug vinden in je eigen huis, dan kan dat gemakkelijk door voor meubels in een bepaalde stijl te kiezen. Het voornaamste materiaal voor meubels in een brocante of landelijke wonen stijl is hout. Houten tafels en kasten in een donkerde kleur zorgen voor een natuurlijkere sfeer. Daarnaast past dit heel goed bij donkere, leren stoelen en banken, die dit thema voortzetten. Ook zorg je voor een authentieker geheel als de meubels er wat ouder uitzien. Zulke meubels hebben vaak kleine beschadigingen die hun juist dit landelijke karakter geven. Meubels in brocante en landelijke wonen stijl vind je in bijna elke woonwinkel. Als je maar een beperkt budget hebt, is het ook mogelijk om te zoeken naar gebruikte meubels. Deze hebben vaak al een natuurlijke, oudere uitstraling en passen dus prima in een landelijke inrichting. Ze zien er bovendien authentiek uit en je kunt tegelijkertijd nog wat geld besparen. Landelijke meubels hoeven echter niet allemaal donker te zijn. Soms kun je ook prima tafels vinden in whitewash. Ook deze zien er charmant uit en passen goed bij de brocante en landelijke stijl. Wat betreft de banken hoef je niet per se voor leer te kiezen. Een mooie stof in bijvoorbeeld oud roze past ook bijzonder goed bij landelijk wonen en geeft de landelijke sfeer op een prachtige manier weer.

Maak het geheel af met woonaccessoires

Een woning zonder accessoires voelt natuurlijk niet echt als een thuis. Om een echte authentieke landelijk wonen sfeer te bereiken kun je gebruik maken van mooie hebbedingetjes en plantjes. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas met takjes neer of fris de bank op met comfortabele kussens. Ook kleine kastjes van riet passen goed bij dit interieur. Daarnaast zijn ook de kleuren erg belangrijk. Een landelijke stijl bestaat vaak uit milde kleuren, zowel donker en licht. Oudroze is een veel gebruikte kleur in deze stijl en zorgt voor net dat beetje afwisseling van de vaak donkere meubels. Hou je echter van wat meer kleur, dan kun je deze stijl ook prima combineren met bijvoorbeeld schilderijen in fel oranje of rood. Uiteindelijk is het belangrijk dat je je lekker voelt in je eigen woning en je deze landelijk wonen stijl aanpast aan je eigen smaak.