Industrieel wonen

Stoer, hip en vintage, industrieel wonen!

Stoere materialen, stalen accenten, fabriekslampen en robuuste meubels. Industrieel wonen is helemaal hot! Loop jij hier ook warm voor en kun je niet wachten om je interieur om te gooien? Met het gebruik van de juiste materialen –en door deze slim te ‘mixen en matchen’- is zo’n stoer interieur ook voor jou in een handomdraai weggelegd! Daarvoor hoef je echt niet speciaal in een loft of oud fabriekspand te wonen. Maar, hoe pak je dit dan precies aan? Met een beetje creativiteit is industrieel wonen écht niet moeilijk.

industrieel wonen

Een bakstenen muur

Wat meteen een instant ‘industrieel effect’ zal geven, is een bakstenen muur. Hierdoor geeft het de betreffende ruimte een stoere uitstraling en heb je meteen een groots resultaat doordat je een behoorlijk oppervlak aanpakt. Nou metsel je zelf niet zo één, twee, drie een muurtje natuurlijk, maar denk eens aan een behangetje! Met een ‘simpel’ behangetje heb je jouw stenen muur binnen de kortste keren gefikst! Een ander leuk patroontje –naar eigen smaak- doet het natuurlijk ook goed!

Industrieel wonen is makkelijk te combineren met andere stijlen

Kijk echter -voordat je drastisch je huidige spullen aan het weggooien slaat- ook eens even met een kritisch oog naar de accessoires en het interieur dat je momenteel hebt. Het mooie aan industrieel wonen is, je kunt deze stijl over het algemeen prima combineren met andere stijlen. Misschien heb je een mooie leren (nep mag ook) bank of stoel staan. Door bijvoorbeeld een mooie robuuste houten tafel -met stalen pootjes voor het stoere effect- bij deze leren bank of stoel te zetten creëer je een speels effect. Op deze manier wordt het een mooie mix van verschillende materialen en krijgt het geheel een gedurfd karakter. Industrieel wonen, typische accessoires hiervoor zijn letters of letterbakken, oude lockerkasten, industrielampen en veel, veel vintage. Metaal, beton, canvas en hout -industrieel wonen in een notendop! Laat je creatieve zelf los en wees vooral niet bang om te experimenteren met verschillende materialen en accessoires. Natuurlijk mag de industriële lamp niet ontbreken in je nieuwe interieur -je kent ze vast wel- mooie, stoere hanglampen met een ruig en robuust uiterlijk. Door zo’n mooie lamp –of misschien wel twee naast elkaar- creëer je direct een industrieel sfeertje. Combineer dit met een mooie, grote achtertafel en voilá!

Industrieel = stoer en robuust

Stoer en robuust vormen de leidraad als je kiest voor industrieel wonen. Pas alleen wel op dat het –niet te- ‘kil’ wordt. Door het gebruik van al die ‘harde’ materialen is het juist leuk om her en der wat zachtere accenten aan te brengen. Door bijvoorbeeld een mooi, kleurrijk vloerkleed toe te voegen zorg je dat het geheel ‘iets breekt.’ Wil je meer warmte creëren, kies dan voor mooie –liefst onbewerkte- houtsoorten voor toch weer dat rauwe randje. Wat een interieur ook altijd ‘lekker huiselijk’ maakt, is een gezellig boekenplankje of misschien wel een complete boekenkast. Een sfeervolle fotowand met al jouw mooie herinneringen is ook een erg leuk item! Als je toch bezig bent om je huiskamer naar meer industriële sferen te brengen, is het wel zo leuk om de rest van je huis ook even onder de loep te nemen! Om het industriële wonen ‘gevoel’ optimaal tot leven te laten komen, heeft de keuken natuurlijk ook een opknapbeurt nodig! Denk aan open kastjes, een ijzeren keukenblok, maar ook pannenrekken geven een stoer effect doordat je de pannen zichtbaar op hangt. Plaats plankjes waar je jouw keukenapparatuur, bordjes en accessoires op kan zetten. Door de keuken wat ‘opener’ in te richten ontstaat een ‘ruige’ doch stijlvolle uitwerking. Net als industrieel wonen is het Scandinavische wonen momenteel ook erg trending! Deze stijl staat bekend staat om zijn zachte accenten maar tevens is ‘ie toch ook stoer en gedurfd. Voor een slaapkamer dus uitermate geschikt want hij straalt rust en reinheid uit! Mooie vloerkleden of bontjes, houten krukjes en grafische printjes. Houd vooral het grote geheel rustig en kies voor sprekende accessoires. Pas pasteltinten toe, met grijs en naturel als basis. Fraaie bloempotten met groene planten ademen sfeer en rust! Nu binnenshuis alles in kruiken en kannen is, blijft er nog één ding over. Juist, de tuin! Een mooie zit voor in de tuin kost je natuurlijk gauw een paar knaken. Maar heb je er weleens aan gedacht om zelf een tuinset te maken van pallets? Volop keus in verschillende ontwerpen en de pallets zelf geven juist een heel erg stoer effect. Een paar mooie kussens erop en klaar! Voeg hier een roestvrij stalen buitenkeuken of tuinhaard aan toe, een paar prachtige bloemen en planten -en zie daar- het plaatje is compleet! Industrieel wonen, met de juiste materialen creëer je makkelijk een heerlijk thuis in jouw huis! Hier onder zie je een overzicht van de meest recente artikelen op nieuwewonen.nl die relevant zijn aan het onderwerp industrieel wonen.