Read Time:2 Minute, 38 Second

Hou jij van een stoer, gewaagd interieur? En is het een van je dromen om in een oud industrieel gebouw te wonen? Dan is een industrieel interieur echt iets voor jou! De inspiratie voor industriele interieurs komt uit de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Bij deze gebouwen had vaak praktisch nut de voorrang op een mooi design. De industriele look heeft iets minimalistisch en zonder gebruik van te opvallende kleuren. De industriele look is momenteel erg populair en veel mensen weten hun industrieel interieur erg gezellig in te richten. De industriele  look kan met enkele simpele ingrepen ook in jouw woning gerealiseerd worden.

 

vintage look

Hoe ga je te werk om jouw industrieel interieur te creeren?

Allereerst moet je een idee vormen van hoe jouw industrieel interieur er uit komt te zien. Dit doe je door zoveel mogelijk inspiratie op te doen. De industriele stijl is tegenwoordig erg populair waardoor je aardig wat mogelijkheden hebt om inspiratie op te doen. Dit kan in woonwinkels, woonmagazines, maar natuurlijk ook op woon- en interieurblogs, online woonmagazines en websites zoals pinterest. Door verschillende interieurs te bekijken kun je goed bepalen welke industriele meubels je wel en niet in je interieur wilt.

industriele stijl

De onafgewerkte robuuste look

Een industrieel interieur is herkenbaar aan de onafgewerkte look. Een ruwe bakstenen muur blijft onbewerkt en geeft hiermee meteen een super stoere look. Ook ijzeren steunpilaren of houten balken blijven in het zicht en worden niet afgewerkt of weggewerkt. Bij een industrieel interieur hoort natuurlijk ook een gietvloer om de basis compleet te maken. Oude panden die bijvoorbeeld voorzien zijn van een metalen wenteltrap zijn ideaal voor die industriele look.

industriele look

Vintage woonaccessoires

Waar een jaar of 10 geleden bijna niemand iets intresseerde voor bepaalde vintage spullen, gaan woonaccessoires met een industriele vintage look nu als zoete broodjes over de toonbank. De authentieke vaak unieke eigenschappen zorgen ervoor dat de prijzen voor deze vintage woonaccessoires en meubels soms aardig oplopen. Bij zulke vintage meubels en accessoires kun je denken aan oude lockerkasten, industriele lampen, oude schoolstoelen, oude bibliotheekkastjes, apotherkerskasten, werkbanken, oude houten opberkg kisten en vintage lederen reiskoffers.

Kleurgebruik in een industrieel interieur

In een industrieel interieur wordt weinig gebruik gemaakt van felle kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn grijs, wit en zwart in verschillende tinten. Vind je dit allemaal iets te sober, dan kun je er zelf voor kiezen om bepaalde kleurrijke meubels of accessoires in het interieur toe te voegen of door bijvoorbeeld een accentwand in een andere kleur te schilderen.

industrieel interieur

Grote open ruimte

Bij een industrieel interieur moet men veelal denken aan een grote open ruimte, meestal met een hoog plafond. Eventueel een wenteltrap die naar een tweede verdieping gaat. Het industriele interieur spreekt tot de verbeelding en voelt aan als de sfeer van een New Yorkse loft zoals je die uit films kent. Natuurlijk is dit niet voor iedereen mogelijk. Maar ook een gewone hedendaagse woning kun je een industriele look geven. Zorg dat het interieur niet te vol wordt ingericht en dat er veel open ruimte is. Ook kan er voor andere oplossingen worden gekozen om een industriele look te krijgen door bijvoorbeeld gebruik te maken van vintage ‘factory behang’.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Landelijk interieur tips
Next post Vloerkleden trends