Read Time:1 Minute, 55 Second

Ben je toe aan een nieuwe look voor je interieur dan kan een plant al veel doen. Maar wat als je absoluut niets van planten weet en geen groene vingers hebt? Dan neem je een Sansevieria als kamerplant. Deze plant zal ondanks dat je hem niet tot amper verzorgd overleven. Ooit is deze plant eens uitgeroepen tot studentenplant van het jaar omdat hij de meest ernstige verwaarlozing doorstond. In de volksmond wordt de Sansevieria ook wel vrouwentong genoemd. Hij komt oorspronkelijk uit zuidelijk Afrika en uit Azië en is gewend om in woestijnachtige omgevingen te overleven. Dus ook zonder groene vingers is de Sansevieria de ideale plant voor een nieuwe look voor je interieur. 

Hoeveel water moet de Sansevieria krijgen?

De Sansevieria is één van de weinige planten die nagenoeg geen water hoeft te geven. Sterker nog, als je de plant dood wilt geef je hem regelmatig water. Teveel water is de enigste manier om de plant dood te krijgen. Twijfel je of de plant recent nog water gehad heeft? Geef hem beter dan geen water. Je kunt dus ook rustig enkele weken op vakantie, de Sansevieria zal de enigste plant zijn die het zal overleven. 

Sansevieria als kamerplant

Hoeveel licht?

In tegenstelling tot veel andere kamerplanten stelt de Sansevieria als kamerplant nauwelijks eisen. Dus ook niet voor de hoeveelheid licht die de plant nodig zou hebben. Zet je hem in de volle zon, dan zullen de bladeren lichter worden en zul je misschien toch iets vaker water moeten geven. Zet je hem verder in huis, dan zal de plant het ook prima vinden. Je kunt hem daarom ook rustig op plekken zetten waar geen lichtinval is, zoals de badkamer. Wel is het zo dat hoe minder zonlicht hij krijgt, des te trager hij groeit. 

Snoeien en verpotten

Snoeien is niet nodig. Wanneer je toch snoeit, zal hij het ook wel overleven, maar dan stopt hij met groeien. De Sansevieria zal zichzelf onderhouden. Verpotten hoeft ook niet zo vaak te gebeuren. Enkel wanneer je ziet dat de plant te groot wordt en hij echt uit de pot groeit, is het tijd om hem in een grotere pot te zetten. Dit zal ongeveer na drie jaar gebeuren. Knip gerust een paar wortels weg als je teveel hebt, want ook daar kan de plant wel tegen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
romantische woonkamer Previous post Een romantische woonkamer in 3 stappen
muziek in je interieur Next post Zo breng je muziek in je interieur