Read Time:2 Minute, 32 Second

Veel mensen krijgen zin om hun huis een beetje te restylen in het voorjaar. Krijg jij ook de kriebels om je huis opnieuw in te richten door wat nieuwe decoratieve items aan te schaffen? Lees dan in dit artikel wat de vijf decoratie trends van dit voorjaar zijn en je weet zeker dat je de juiste woonaccessoires aanschaft om je huis te restylen.

Trend 1: veel planten in huis

Wat voor stijl je interieur ook heeft, je kunt hier prima een paar mooie planten in verwerken. Het is zelfs heel trendy om zo veel mogelijk planten in huis te zetten, als jouw woning maar geen jungle wordt. Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten? Neem dan vetplantjes of cactussen, want deze planten hebben niet zo veel water nodig.

Trend 2: boheemse prints

Een trend die goed aansluit bij de trend van de vele planten in huis, is het verwerken van boheemse prints in je interieur. Je kunt kussentjes aanschaffen met boheemse prints, maar je kunt ook een boheems dekentje op de bank leggen of een vloerkleed met boheemse print aanschaffen. Een groot voordeel van deze decoratie trend, is dat de trend prima combineert met alle soorten interieurstijlen.

decoratieve ladder

Trend 3: decoratieve ladders

Een andere grote trend voor dit voorjaar, is de trend van de decoratieve ladders in huis. Deze ladder staat mooi in de woonkamer met een paar dekens eroverheen en wat andere leuke versiersels, maar de ladder kan ook praktisch zijn. Zet je de decoratie ladders van Sweetlivingshop bijvoorbeeld in de badkamer, dan kun je hier op een creatieve manier handdoeken overheen hangen. In de slaapkamer, hal en kinderkamer staan de ladders overigens ook erg mooi, bijvoorbeeld met een paar kledingstukken er overheen of gewoon met een plaid over de ladder heen.

Trend 4: geometrische prints

Ben je niet zo’n liefhebber van de boheemse prints en houd je meer van moderne, strakke prints in huis? Dan kun je jouw interieur ook verrijken met wat geometrische prints. Deze prints hebben een wat meer moderne en strakke look en staan prima in een huis met moderne inrichting, industriële inrichting of vintage inrichting. Koop een mooie poster met geometrische print, neem een kussentje met deze unieke print of koop zelfs een tapijt met geometrische print om deze trend optimaal door te voeren in je interieur.

Trend 5: het gebruik van frisse en natuurlijke kleuren

Dit voorjaar is het helemaal hip om zo veel mogelijk frisse en natuurlijke kleuren in huis te verwerken. Denk hierbij aan donkergroen, donkerblauw en bijvoorbeeld grijsblauw. Nu hoef je niet meteen alle wanden in huis te schilderen om deze trend door te voeren, want je kunt ook gewoon enkele woonaccessoires in de juiste kleur aanschaffen. Koop bijvoorbeeld een paar donkergroene vaasjes, schaf donkerblauwe kussentjes aan of schilder één wand grijsblauw om deze trend door te voeren. Wij raden je wel aan om niet alle drie de kleuren door te voeren in je inrichting, want het is altijd beter om je te focussen op een of maximaal twee fellere kleuren in huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post TV meubels, welke stijl kies jij?
Next post Terracotta in het interieur