Read Time:2 Minute, 51 Second

Om het woonplezier in huis te verbeteren, wordt er steeds vaker gespeeld met licht en ruimte. Je hebt natuurlijk ramen die daarvoor zorgen, maar ook een glazen deur in huis is een mooie toevoeging aan je interieur. Met een glazen deur oogt je woning ruimtelijker en creëer je meer lichtinval. Maar een glazen deur in huis biedt nog meer voordelen. Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen op een rijtje voor je!

1. Glazen deur in huis: je woning oogt ruimtelijker

Eén van de belangrijkste voordelen van een glazen deur in huis is dat je woning ruimtelijker gaat ogen. Door het glas kan je immers verder kijken en kan je verschillende ruimtes met elkaar verbinden. Wanneer de vloer van de woonkamer doorloopt naar de hal of keuken en je deze ruimtes afsluit met een glazen deur, dan lijkt de ruimte veel groter. Een glazen deur is dus ideaal als je een kleine woonkamer hebt. Deze ruimte zorgt voor rust en draagt bij aan het woonplezier. Een houten deur daarentegen blokkeert het licht en het zicht waardoor het ruimtelijke gevoel verdwijnt.

2. Meer natuurlijk licht in huis

De hal, woonkamer, keuken of badkamer krijgen meer natuurlijk licht door een deur van glas. Een glazen deur zorgt er namelijk voor dat het zonlicht van de ene kamer naar de andere kamer kan gaan. Bij een houten deur wordt het licht geblokkeerd en worden beide ruimtes donker. Bovendien is het een duurzame oplossing omdat de lampen in huis minder snel aan moeten. Op die manier kan je dus volop energie besparen in je woning! 

natuurlijk licht in huis

3. Een moderne en luxe uitstraling

Hou jij van een moderne woonkamer? Ook dan zijn de voordelen van een glazen deur in huis interessant voor jou! Licht en ruimtelijkheid spelen immers een belangrijke rol bij dit soort inrichting. Als je veel licht en ruimte in huis hebt, zorgt dit ook voor een luxueuze uitstraling. Dat is dan ook de reden waarom moderne appartementen steeds meer van glazen deuren voorzien worden. Als er zich bijvoorbeeld een deur van glas tussen de woonkamer en slaapkamer bevindt, worden deze ruimtes optimaal benut en kan je genieten van meer licht in huis. 

4. Een glazen deur dempt geluid

Heb je een kantoor aan huis en bevindt deze zich naast de woonkamer? Dan bestaat de kans dat je je moeilijk kunt concentreren vanwege het geluid. Een deur van glas zorgt ervoor dat het geluid tussen de ruimtes gedempt wordt, maar door het glas blijven de ruimtes wel met elkaar verbonden. Je hebt dus niet het gevoel dat je opgesloten zit in een aparte ruimte. 

Een glazen deur dempt geluid

5. Zorgt voor privacy

Wil je graag meer privacy in je kantoor? Een glazen deur van semi transparant glas (satijn glas) zorgt ervoor dat het zicht beperkt wordt. Enkel schimmen bij de deur zijn dan zichtbaar. Zo’n deur is dus ideaal voor wie optimaal van de lichtinval wilt genieten, maar liever geen volle inkijk heeft. Een deur van satijn glas kan overigens ook geïnstalleerd worden in andere ruimtes in huis zoals bijvoorbeeld de badkamer

glazen badkamerdeur

Je woning oogt ruimtelijker, je hebt meer lichtinval, meer privacy én minder last van omgevingsgeluid: een deur van glas kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Eenmaal je een glazen deur in huis hebt, kan je wellicht niet meer zonder. En daar komt ook nog eens bij dat een deur van glas mooi aansluit bij een modern interieur. Alleen maar voordelen voor je woning dus!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
moooi hanglamp Previous post Bijzondere hanglampen van Moooi: de grootste voordelen & mooiste modellen
planten in het interieur Next post Grote planten in het interieur: 3 x inspiratie