Read Time:2 Minute, 40 Second

Gold is back! Afgelopen jaren zagen we veel koper in het interieur, maar dit jaar neemt goud het helemaal over. De kleur goud staat voor rijkdom en ziet er heel chic uit. Daarnaast zorgt goud voor een warme sfeer in huis. Je hoeft heus niet voor gouden wanden en gouden meubels te gaan als je wilt meedoen met deze trend. Het zijn vooral de kleine goudkleurige details in je interieur die helemaal hip zijn. Hoe kan je goud toepassen in je interieur? Wij geven je graag inspiratie met deze vijf voorbeelden!

1. Goud in je interieur: gouden lamp

Bij de aankoop van een lamp kies je meestal voor basic kleurtinten zoals wit, grijs of zwart. Best zonde eigenlijk, want het kan net een prachtig effect geven om je lamp te laten opvallen. Zeker als het gaat om een trendy hanglamp of om een vloerlamp naast de bank. Met een gouden lamp heb je meteen een prachtige eyecatcher in huis!

2. Gouden kussens

Je hebt er wellicht nog nooit aan gedacht: goudkleurige kussens op de bank of in je bed. Van een knalkleur gesproken! Hierbij is het wel belangrijk dat de rest van je bank of bed uit basiskleuren bestaat. Op die manier komt het goud prachtig naar voor. Je hoeft trouwens niet voor meerdere gouden kussens te gaan, één gouden kussen is voldoende om de aandacht te trekken.

3. Gouden servies

Ook op de eettafel komt de kleur goud prachtig tot zijn recht. Niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door. Je kan witte borden met een gouden randje op tafel zetten, maar ook gouden glazen, gouden placemats, goudkleurig bestek of gouden kaarshouders. Ook hier is het weer belangrijk dat je niet overdrijft. Goud valt meteen op dus met een beetje van deze kleur heb je genoeg. Met goud laat je de tafel stralen en heb je iedere dag weer een feestje aan tafel!

4. Gouden wanddecoratie

Een gouden wand ziet er ontzettend mooi uit, maar we kunnen ons voorstellen dat je dit een tikkeltje gewaagd vindt. In dat geval is gouden wanddecoratie een goed idee. Er zijn verschillende mogelijkheden: een spiegel met een gouden rand, een gouden fotolijstje, een schilderij waarin goud is verwerkt, een grote klok met gouden wijzers en ga zo maar door. Afhankelijk van hoe groot de wand is, kan je één of meerdere accessoires aan de wand hangen. Je maakt het zo druk als je zelf wilt.

5. Gouden bijzettafel

Ook gouden meubels zijn een tikkeltje gedurfd. Wil jij wel graag een gouden meubelstuk in huis, maar pak je het liever niet te groot aan? Dan is een gouden bijzettafel ideaal voor jou. Vooral bij een bank in een neutrale kleur geeft dit een prachtig effect. Zet daar nog een mooie vaas met bloemen op en je interieur ziet er meteen chic en luxueus uit!

Voor welke gouden optie je ook kiest: goud in je interieur voegt sowieso iets bijzonders toe. Het is een kleur die opvalt en die de aandacht trekt. Ideaal dus voor de items in huis die je graag in the spotlights wilt zetten. Bovendien zorgt deze kleur voor warmte in huis. Genoeg redenen dus om goud in je interieur toe te voegen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zorgdouche Previous post Tijdelijk niet goed te been? Met deze oplossingen kun je op je eigen tempo in eigen huis herstellen
Quotes in je interieur Next post Quotes in je interieur: 4 originele manieren