Read Time:4 Minute, 37 Second

De charme van de Scandinavische bank

Scandinavische banken hebben een ding gemeen; het optimale zitcomfort dat geboden wordt. Bovendien voldoen Scandinavische banken aan de eisen die aan Scandinavisch wonen gesteld worden: ze zijn functioneel van ontwerp en hebben een eenvoudige –sommigen noemen het minimalistische- en rustige uitstraling. En dus zijn niet alle banken die van Scandinavische makelij zijn ook daadwerkelijk Scandinavische banken; daarmee worden nadrukkelijk de banken bedoeld die voldoen aan de eisen functioneel, duurzaam, licht en eenvoudig. Ook licht (zie ook> Mooie Scandinavische design hanglampen) speelt een belangrijke rol, net als het gebruik van natuurlijke materialen. Licht speelt met name in de Scandinavische landen een rol om ook in de lange winters toch licht in je huis te hebben.

Comfortabele Scandinavische bank

In Nederland zie je de comfortabele Scandinavische bank steeds meer en dat zegt eigenlijk alles over het zitcomfort en zeker ook het uiterlijk van deze bijzondere banken. Dat de bekende Scandinavische merken als Fritz Hansen, Hay, Muuto en ook Artek Normann ondertussen aardig ingeburgerd zijn in Nederland is dus niet zo verwonderlijk. Scandinavische banken waaraan je jarenlang plezier beleeft, misstaat namelijk in geen enkel interieur. Om je enigszins wegwijs te maken in het aanbod van comfortabele Scandinavische banken met comfortabel Scandinavisch design, hebben we een top 7 gemaakt. Let op; in willekeurige volgorde. Je mag namelijk zelf bepalen welke Scandinavische bank bij jou op nummer 1 komt, want daar kwamen zelfs wij niet uit. Bovendien blijft dat ook gewoon een kwestie van smaak natuurlijk. Een ding is zeker: het aanbod Scandinavische banken is indrukwekkend groot.

Hay Mags Soft Scandinavische bank

In de lijst van banken met een Scandinavisch design mag de Mags Soft van het bekende merk Hay niet ontbreken. De bank is 338 centimeter breed, 127,5 centimeter diep en 67 centimeter hoog. De constructie is buitengewoon solide en vulling van dons geeft deze Scandinavische bank extra comfort. De bank met een duurzaam design is in verschillende kleuren leverbaar en geldt als de ultieme bank om in te loungen. Het extra lage frame en de diepe zitting staan garant voor urenlang loungeplezier. Binnen de groep banken met comfortabel Scandinavisch design spelen die van Hay toch al een opvallende rol.

Muuto Outline Banken met Scandinavisch design

Van comfortabel Scandinavisch design is ook de 3-zits bank Outline met chaise longue van het merk Muuto. Deze bank is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen en ontworpen door Anderssen & Voll. De driezitter is er met een houten en stalen constructie en heeft prachtige zwarte poten van zwart gepoedercoat aluminium. Uiteraard is ook deze bank met een duurzaam design in verschillende kleuren en stoffen voor jou beschikbaar. Deze bank is 262 centimeter lang en 142 centimeter diep en heeft een heerlijke zithoogte van veertig centimeter.

Hay Silhouette Scandinavische banken

Een van de vele Scandinavische banken die de moeite waard is, is zeker ook de Silhouette driezitsbank (217 centimeter breed en 90,5 centimeter diep) van opnieuw het merk Hay. Gam Fratesi ontwikkelde de bank met een stalen onderstel en waarvoor versterkt schuim van glasvezel is om de mate van comfort nog verder te verhogen. Deze bank heeft een meer organische uitstraling en hoewel hij compact oogt is de bank toch erg royaal. Zeker ook een aanrader is de 97 centimeter diepe vierzitsbank Vint van HKLiving, door gebruikers omschreven als een heel ‘gezellige bank’. De bank bestaat uit vier elementen en is in zowel bruin als crème leverbaar. Het frame van deze bank is van polyester, metaal of hardhout en de vulling van schuim.

De Soft Modular bank van Vitra; prachtig Scandinavisch design

Vitra heeft ook een prachtige bank met Scandinavische design in huis met de Soft Modular bank met chaise longue. Met deze bank met Scandinavische design in diverse stoffen en kleuren haal je een ‘moderne klassieker’ in huis. Het frame is van staal, de constructie van hout en de bekleding van viscose. Heb je hoezen van stof en kun je die eenvoudig verwijderen, voor de lederen hoezen geldt dit niet. Wel even iets om rekening mee te houden dus. De kunststof glijders zijn in hoogte te verstellen en met een zitdiepte van zeventig centimeter is de bank bijzonder comfortabel. De bank is 3,3 meter breed en 92 centimeter diep en geldt als super comfortabel.

Scandinavische design banken van Pols Potten en Hay

In de top 7 van Scandinavische banken met Scandinavische design mag de Mags bank van – opnieuw- Hay ook niet ontbreken. Deze driezitter is overigens ook in 2,5 zits uitvoering verkrijgbaar en wordt op maat gemaakt. De bank kan echt alle kleuren hebben en is dus ook in vrijwel alle kleuren leverbaar. Hoewel het officieel een driezitter is, blijkt deze bank in de praktijk bijzonder royaal. In de top 7 krijgt ook de PPno2 bank van Pols Potten een plaatsje. De basis van deze bank is van hout, het onderstel is van gepoedercoat metaal en de bekleding van polyester. Op slechts weinig andere banken kom je zo heerlijk tot rust. Bovendien biedt de bank perfecte ondersteuning voor je nek en rug. Je kunt er dus ook met een gerust hart urenlang in hangen of slapen, iets dat toch al typerend is voor Scandinavische banken.

Scandinavische banken

Aan jou om uit het enorme aanbod comfortabele Scandinavische banken de voor jouw situatie meest geschikte bank te kiezen, iets dat gezien de genoemde zeven banken en alle andere beschikbare banken nog niet mee zal vallen. We wensen je in elk geval heel veel succes bij het maken van jouw top 7 en alvast heel plezier met je Scandinavische bank.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Super origineel! Twee foto’s in één met FlipPhoto
Industriele vitrine kasten Next post Industriële vitrinekasten voor in de woonkamer