Read Time:2 Minute, 29 Second

Tegenwoordig grijpen we snel naar onze laptop of telefoon om iets te typen, terwijl we nog niet zo lang geleden een typmachine gebruikten. Vandaag de dag is het ontzettend hip om die typemachine als decoratie te gebruiken. Een oude typemachine staat ontzettend leuk in het interieur. Of je nu een industrieel interieur of een klassiek interieur hebt: een vintage typmachine rockt in iedere woonstijl! In deze blogpost delen we tips en inspiratie over hoe je een oude typmachine in je interieur kunt verwerken. Kijk je mee?

1. Oude typmachine als eyecatcher in een open kast

Wij zijn bij Nieuwewonen gek op open kasten, mits er mooie items in staan natuurlijk. Een oude typmachine is wat ons betreft een echte eyecatcher in huis, en dus ook in een open kast. Het mooiste effect krijg je wanneer je naast de typmachine nog andere oude items plaatst die geschiedenis uitstralen. Zo creëer je binnen no time een vintage woonkamer! Enkele mooie voorbeelden zijn een oude telefoon, oude radio of platenspeler.

2. Een gekleurde typmachine voor meer kleur in huis

Een vintage typmachine is op zich al origineel, maar een gekleurd exemplaar schiet er helemaal bovenuit! Een gekleurde typmachine is ideaal om meer kleur in huis te halen. Bovendien valt een felgekleurd stuk nog meer op waardoor het alle aandacht trekt. Typmachines zijn er in allerlei kleuren en soorten dus we zijn ervan overtuigd dat je wel een gekleurde variant vindt die perfect in je interieur past!

3. Als decoratie op je dressoir

Een oude typmachine is een toffe manier om je dressoir nieuw leven in te blazen. Wij vinden de combinatie van een houten dressoir en een zwarte typmachine geweldig, maar ook andere typmachines doen het goed. Net als in de open kast, kan je ook op een dressoir nog andere oude items toevoegen zoals op onderstaand voorbeeld. Zo krijgt je dressoir een leuke, vintage uitstraling!

4. Vintage typmachine op je bureau

Je kantoor aan huis in vintage stijl inrichten is ook ontzettend leuk. Met een vintage typmachine op je bureau ga je helemaal terug in de tijd. Een papier erin, een mooie vulpen ernaast en het lijkt alsof het weer 1960 is. Heerlijk, die nostalgie! Wist je dat op een typmachine typen voor sommige mensen heel rustgevend werkt? Ook niet onbelangrijk in deze stressvolle tijd!

5. Een typmachine met vetplanten combineren

Tenslotte is het een geweldig idee om een typmachine met vetplanten te combineren. Deze vormen de perfecte match! Een typmachine en vetplanten zorgen beide voor een klassiek, vintage gevoel. Enkele mooie vetplanten zijn de Aloë Vera, Cactus, Echeveria, Haworthia, Crassula en Rhipsalis. Een bijkomend voordeel aan vetplanten is dat je hier geen groene vingers voor hoeft te hebben. Vetplantjes hebben namelijk weinig water en verzorging nodig. Handig meegenomen, toch?

Zo, dit zijn een aantal manieren om een oude typmachine in je interieur te verwerken. Typmachines zijn ook leuk te combineren met muziekinstrumenten, vinyl platen en/of een oude muziekspeler. Zo breng je muziek in je interieur!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
haal de natuur in huis Previous post Haal de natuur in huis: 6 leuke ideeën
airfryer Next post Dit vergeten veel mensen tijdens het schoonmaken van de airfryer