Read Time:3 Minute, 6 Second

Ben jij een echte muziekliefhebber en is muziek een belangrijk deel van je leven? Dan vind je het wellicht ook leuk om muziek in je interieur te brengen. Muziek in je interieur kan je huis persoonlijk maken en het ziet er ook nog hip en gezellig uit. Er zijn verschillende manieren om muziek in je interieur terug te laten komen. Wij zetten de leukste op een rijtje voor je!

1. Muziekinstrument

Of je nu een muziekinstrument speelt of niet, het staat ontzettend mooi in je interieur. Heb je een lege muur? Dan kan je één of meerdere gitaren of violen aan de muur hangen. Een gitaar of cello naast een bank of kast ziet er overigens ook heel leuk uit. Ook kan je een piano of keyboard plaatsen, maar daar moet je wel wat ruimte voor hebben natuurlijk. Het ziet er heel gezellig uit en wie weet leer je nog wel een paar noten spelen. Laat het instrument (of de instrumenten) zeker niet op zolder liggen, dat zou zonde zijn. Een muziekinstrument is namelijk een prachtige eyecatcher in je interieur! 

muzikaal interieur

2. CD-collectie

Waar is de goede oude tijd dat je nog een CD single ging kopen in de muziekwinkel? Tegenwoordig veroveren muzikale streamingdiensten zoals Spotify de wereld. Dat wil echter niet zeggen dat je je cd-collectie zomaar moet weggooien. Je kan ze prima aan de muur hangen of een speciale cd-kast kopen. Het ziet er misschien een beetje rommelig uit, maar het is net dat wat voor een gezellige sfeer zorgt. Mocht je het toch iets strakker willen laten ogen, dan kan je de cd’s altijd nog op kleur sorteren. 

muziek in interieur

3. Vinyl platen

Ook de tijd van de vinyl platen is al lang voorbij, maar je kan ze wel een mooi plekje geven in je interieur. Planken zijn hiervoor ideaal. Je kan zelf kiezen hoe je dit aanpakt. Ga je voor één plank waar je drie platen op zet? Of plaats je meerdere planken boven elkaar zodat je de hele muur vol kan hangen? Mocht je een grote collectie hebben, dan zijn een paar planken waarschijnlijk niet genoeg. In dat geval kan je een aantal hangbakken aan de muur hangen met daarin de platen. Zo kan je heerlijk door je verzameling bladeren, net als vroeger in de winkel. Nog een andere mogelijkheid is om alleen de platen (zonder hoezen) aan de muur te hangen, net als in onderstaand voorbeeld. Met vinyl platen creëer je een vintage inrichting en dat is ontzettend hip!

4. Muziekspeler

Cd’s of platen zijn natuurlijk niet compleet zonder een muziekspeler. Een vintage ogende platenspeler staat prachtig in je interieur en vormt een echte eyecatcher. Maar ook cd-spelers of speakers creëren een gezellige sfeer in huis. Het mooiste resultaat krijg je door je cd-collectie in de buurt van je cd-speler te zetten. En ook vinyl platen zien er het leukste uit als je er een platenspeler bij plaatst. Zo creëer je een gezellige muziekhoek in je interieur. Heb je toevallig nog een oude cassetterecorder onder het stof liggen? Ook die verdient een prachtig plekje in je interieur.

5. Gallery wall

Posters van je favoriete muziekgroep zijn niet zo kinderachtig als je denkt, mits je deze op een leuke manier in je interieur brengt. Je kan de posters inlijsten en aan de muur hangen, bijvoorbeeld in een gallery wall. Zo weet iedereen meteen wie jouw favoriete artiest of groep is. Een rustig geheel krijg je door dezelfde lijsten te kiezen. Als je het graag wat speelser wil, kan je voor verschillende kleuren en materialen kiezen. Je hoeft de lijsten trouwens niet allemaal netjes naast elkaar te hangen. Durf gerust experimenteren met verschillende hoogtes want dat ziet er leuk uit!

artwork in huis
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe look voor je interieur Previous post De Sansevieria als kamerplant
Next post Zo haal je de gezellige wintermaanden in huis