Read Time:2 Minute, 6 Second

Hoewel het niet moeilijk hoeft te zijn, is het toch belangrijk dat je je airfryer na gebruik goed schoonmaakt én dat je geen stappen overslaat. Er is namelijk één belangrijke stap die veel mensen vergeten!

Het fijne aan een airfryer ten opzichte van een gewone frituurpan is dat het een stuk gezonder is, maar ook dat het voor minder geuroverlast zorgt. En… een van onze favoriete voordelen: de airfryer schoonmaken is een stuk gemakkelijker! 

Vergeet het verwarmingselement niet! 

Tijdens het schoonmaken van de airfryer maken mensen vaak alleen het mandje en de opvangbak schoon. Toch vergeet je dan een heel belangrijk onderdeel: het verwarmingselement dat boven het mandje zit! Dit kan namelijk ook behoorlijk vies worden door het opspattend vet, waardoor het gaat roken en je eten er niet echt lekkerder op wordt. Daarom kun je dit het beste schoonmaken met een vochtig doekje en wat afwasmiddel. 

Dit pak je als volgt aan: 

Stap 1:

Haal de stekker uit het stopcontact, trek de lade eruit en zet de airfryer op z’n kop, zodat het verwarmingselement beter zichtbaar is. 

Stap 2:

Maak vervolgens een zachte spons vochtig met warm water en spuit er ontvetter of afwasmiddel op. Knijp de spons vervolgens goed uit en maak het element schoon. 

Stap 3: 

Kun je niet overal even goed bij komen? Ga voor de finishing touch dan nog even de hoekjes langs met een (oude!) tandenborstel. 

Stap 4: 

Droog vervolgens het verwarmingselement af. 

Vervolgens kun je de rest van de airfryer aanpakken. 

Het mandje schoonmaken: 

Laat de mand 10 minuten weken in een bak of gootsteen met warm water en een paar druppels afwasmiddel of ontvetter. Wanneer deze lang genoeg heeft geweekt kun je ‘m schoonmaken. Let op: doe dit altijd met een zachte spons of afwasborstel, en gebruik nooit scherpe voorwerpen om je airfryer schoon te maken. Ook geen schuursponsen! Hiermee beschadig je namelijk de anti-aanbaklaag. 

De binnenkant van de airfryer schoonmaken: 

Ook de binnenkant van de airfryer moet natuurlijk schoongemaakt worden. In dit geval hebben we het over de opvangbak én de binnenkant van de airfryer zelf. Ook dit kun je gemakkelijk schoonmaken met een zachte spons, wat warm water en een beetje afwasmiddel. 

De buitenkant van de airfryer schoonmaken: 

Tot slot niet geheel onbelangrijk – al wordt het wel vaak vergeten – neem je ook de buitenkant van de airfryer nog even af met een vochtige doek. 

Voilà, nu is je gehele airfryer brandschoon! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
oude-typmachine-als-Eyecatcher Previous post Eyecatcher in huis: een oude typmachine
transparante vouwgordijnen Next post Transparante vouwgordijnen winnen nog steeds aan populariteit