Read Time:2 Minute, 11 Second

De Aloë Vera is een vetplant die redelijk gemakkelijk te onderhouden is. Hierdoor is de aloë als kamerplant zeer geschikt. De plant heeft een hele korte stam met daaraan opeengedrongen lange en stevige blauwgroene bladeren. De structuur van de bladeren is zoals die vaker bij vetplanten te zien is, met aan de onderkant een gladde rand. Meer dan boven zitten zijn de randen voorzien van hoornachtige tanden. 

De herkomst van Aloë Vera

Oorspronkelijk komt de Aloë Vera uit het Midden-Oosten, maar is tegenwoordig wijdverspreid. Zo is de plant ook te vinden in Midden-Amerika, de Cariben en in Aziatische landen. Mexico staat tegenwoordig bekend om de kweek en export van Aloë Vera. In veel landen wordt het plantensap dan ook verwerkt in producten, zoals zonnebrandolie en cosmetica. Het vruchtvlees van de plant wordt veelvuldig in dranken toegepast. 

Aloë als kamerplant

Plaats van de Aloë Vera in de woning

De Aloë als kamerplant kan op vrijwel elke plek in de woning, maar voorwaarde is wel dat er genoeg zonlicht beschikbaar is. De ruimte waar Aloë Vera kamerplanten neergezet worden kunnen dan ook het beste voorzien zijn van ramen. Hij mag half in de schaduw staan, maar ook in de volle zon zal hij zich thuis voelen. Hoe meer de plant in het zonlicht staat, des te sneller zal hij groeien. Wanneer de bladeren een bepaalde lengte bereikt hebben zal de plant vooral in de breedte groeien. 

Water geven

De Aloë Vera heeft niet veel water nodig. Tussen april en oktober is het noodzakelijk om af en toe wat water te geven, vooral om te voorkomen dat de kluit uitdroogt. Vanaf het najaar is het niet nodig om de plant water te geven. Water zal ook de groei van de plant stimuleren, maar let altijd op de hoeveelheid. Teveel water en in combinatie met te weinig licht kan leiden tot het rotten van de plant. Te weinig water zal niet veel voorkomen bij Aloë Vera kamerplanten, maar mocht dit voorkomen, dan is dit te herkennen aan de bladeren die rood worden en de punten van de bladeren die gaan samentrekken. 

Snoeien

Het snoeien van Aloë Vera kamerplanten kan heel eenvoudig door lelijke bladeren weg te snijden. Er zal dan sap ontsnappen, maar de plant kan zichzelf genezen. Het sap bevat een stof met een helende werking die al snel een dun vliesje over de wond aanbrengt. Wanneer het gewenst is om meerdere planten te laten groeien, dan kunnen de uitlopers aan de onderkant van de stam geplukt worden. Deze uitlopers dienen vervolgens enkele dagen gedroogd te worden voordat ze in compost en zand gepoot kunnen worden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Vastgoed als beleggingsvariant
groene slaapkamer Next post Groen in je slaapkamer: 5 tips