Read Time:3 Minute, 36 Second

Een vintage stijl woonkamer inrichting is al enkele jaren weer helemaal terug van weggeweest. De woonkamer vintage inrichten is vooral populair vanwege de vele variatiemogelijkheden die er zijn. Een vintage woonkamer inrichting is eigenlijk een manier om jouw interieur niet alleen een gezellige en warme uitstraling te geven, maar ook lekker tijdloos en persoonlijk te maken. Maar welke voordelen heeft een vintage woonkamer interieur nog meer? En hoe pak je een vintage woonkamer interieur handig en efficiënt aan?

De interessante voordelen van een woonkamer vintage inrichten

De woonkamer vintage inrichten heeft meer te bieden dan veel woningeigenaren (of huurders) denken. Maar wat is vintage precies? Vintage wordt ook wel retro genoemd: feitelijk worden er hierbij in het interieurmeubels, voorwerpen en stijlelementen gebruikt uit vroegere tijden, bijvoorbeeld uit de jaren 1960, 1970 of 1980. Vintage is echter niet hetzelfde als klassiek, maar veel meer dan dat: vintage kan namelijk ook enorm modern en eigentijds zijn door te kiezen voor interessante combinaties van meubels, kleuren en accessoires. Het grootste voordeel van een vintage stijl woonkamer inrichting is de warme, gezellige en intieme sfeer die dit soort woonkamers oproepen. Spullen van vroeger zorgen voor ene authentieke en echte sfeer, en daarmee voor verbinding tussen generaties en culturen door de tijd heen. En dat voel je meteen als je een vintage woonkamer inrichting ziet. Als tweede voordeel van vintage interieurs geldt het feit dat ze een tijdloos karakter hebben. Juist door retro-spullen te gebruiken in combinatie met moderne en eigentijdse huisraad, ontstaat een unieke tijdloze atmosfeer. En ten slotte is de keuzevrijheid die je hebt bij een vintage woonkamer interieur ideaal. Er valt qua vintage en retro enorm veel te kiezen. Je kunt dus jouw woonfantasieën de vrije loop laten! Maar hoe pak je dit aan? We hebben enkele ideeën, tips en voorbeelden van fraai gebruik van vintage voor je verzameld. Onze adviezen vormen een mooi startpunt om zelf een uniek eigen vintage interieur te gaan inrichten, dus doe er je voordeel mee!

1. Kies voor een fraaie robuuste relaxfauteuil

Door een heerlijk comfortabel zittende armchair cq. relaxfauteuil in de woonkamer te zetten, creëer je al een mooie basis voor een vintage stijl woonkamer inrichting. Met name leren armchairs zijn perfect als eyecatcher in een interieur met een vintage uitstraling. Kies voor een sterke robuuste fauteuil uit de jaren 1970 of 1980, en combineer deze met enkele grote houten kasten van (bijvoorbeeld) steigerhout. Samen met een paar grote planten, hoe groter hoe beter, creëer je een warm en gezellig interieur met daarin enkele tactische stijlelementen en materialen van vroeger verwerkt!

2. Gebruik in hoofdzaak basic kleuren

Een vintage woonkamer inrichting biedt veel vrijheid qua kleurgebruik. Toch is hert aan te raden hierin niet al te uitbundig te werk te gaan. De meest veilige keuze is om te kiezen voor zachte basic kleuren. Oranje en bruin, dé populaire kleuren uit de jaren 1970, zijn bijvoorbeeld weer in. Maar ook andere vroeger veelgebruikte kleuren als wit, grijs, zwart of roze zijn weer in trek. Het voordeel van dit type kleuren is dat je een vintage woonkamer interieur die aan vroeger doet denken, maar er tegelijk ook tijdloos en authentiek uitziet.

3. De kracht van 19e-eeuws industrieel

Een van de meest populaire vintagestijlen is vandaag de dag het industriële ontwerp van woonkamers. Kern hierbij is om te kiezen voor natuurlijke materialen als hout, metaal en steen. De meubels in dit interieur zijn robuust, gemaakt van sterk materiaal en gaan lang mee. Mooi is bijvoorbeeld een leren bankstel gebruiken met enkele houten kasten uit vervlogen tijden. Natuurlijk mogen grijze, zwarte en natuurlijke kleuren in deze vintage stijl woonkamer inrichting niet ontbreken. Hang in de kamer en grote stationsklok aan de muur uit de begintijd van de industrialisatie en durf naast robuuste materialen ook gerust minimalistisch te zijn. Niet alle meubels en voorwerpen in een vintage interieur hoeven namelijk groot en robuust te zijn. Een industriële hanglamp hoort er natuurlijk ook helemaal bij!

4. Maak gebruik van vloerkleden en haarden

Wil je de woonkamer vintage inrichten op een subtiele manier, dan mag een fraaie vintage vloerkleed niet ontbreken. Kies voor een stoer Perzisch tapijt of voor een typisch vloerkleed uit grootmoeders tijd. In combinatie met een houthaard, gashaard of een andere type open haard creëer je in een handomdraai een intieme vintage sfeer in je woning!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunststof ramen en deuren Previous post 10 voordelen van kunststof ramen en deuren voor uw huis
Een open kast inrichten Next post Een open kast inrichten: 5 tips