Read Time:2 Minute, 26 Second

Is de keuken een plek waar jij heerlijk kunt ontspannen na een drukke werkdag? Kom jij helemaal tot rust tijdens het koken? En gaat jouw voorkeur naar een moderne en strakke inrichting? Dan is een minimalistische keuken wellicht iets voor jou. Door het gebruik van basiskleuren en een strak design straalt een minimalistische keuken rust en eenvoud uit. Droom jij ook van een minimalistische keuken, maar weet je niet goed waar je zoal moet op letten? Een minimalistische keuken creëer je in deze drie stappen!

1. Basiskleuren in een minimalistische keuken

In een minimalistische keuken vormen neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs de basis. Deze basiskleuren zien er fris, clean en vooral rustig uit. Denk bijvoorbeeld aan een volledig witte keuken, bij voorkeur uitgevoerd in hoogglans. Deze keuken straalt rust en ruimte uit. Mocht je de keuken graag iets warmer willen inrichten, dan kan je eventueel een paar accenten in lichtgekleurd hout toevoegen. Felle kleuren en drukke prints horen niet thuis in een minimalistische keuken. Het spreekt voor zich dat je in een trendy gele keuken minder goed zal kunnen ontspannen dan in een grijze keuken. De muren en het plafond schilder je het best wit, ongeacht of je keuken wit, zwart of grijs is. 

2. Strakke lijnen en gietvloeren

De inrichting van een minimalistische keuken straalt rust en eenvoud uit. Houd het daarom zo simpel mogelijk en kies voor een keuken met strakke lijnen, rustige kleuren en liefst greeploze kasten. Ook de kookplaat, spoelbak en keukenkraan houd je best zo eenvoudig mogelijk. Hoe minder tierlantijntjes, hoe mooier het resultaat. Daarnaast speelt de vloer een belangrijke rol in de keuken. Ga bij voorkeur voor grote tegels in wit of zwart. Om de minimalistische keuken perfect tot zijn recht te laten komen, kies je voor een mooie, moderne gietvloer. Oftewel: een vloer in één stuk. Je hebt dan een egale vloerlaag zonder naden of drempels en dat zorgt, in combinatie met de basiskleuren, voor een rustig geheel in de keuken. 

3. Less is more: enkel het hoogstnodige en niets meer

In een minimalistische keuken hoort alleen het noodzakelijke keukenmeubilair en verder niets. Kan je niet zonder een koffiezetapparaat en/of waterkoker? Houd het hier dan bij en laat je aanrecht verder zo leeg mogelijk. Onmisbare keukenspullen zoals potten en pannen, messen en snijplanken berg je zo veel mogelijk op in keukenkasten. Laat restjes pasta en rijst niet rondslingeren op het aanrecht, maar berg ze netjes op in de voorraadkast. Hoe minder spullen je met het blote oog ziet, hoe meer rust je zal creëren in de keuken. Tenslotte is het belangrijk om je keuken regelmatig op te ruimen. Gooi lege verpakkingen meteen in de vuilnisbak, doe de afwas nadat je hebt gegeten (een deel kan je al tijdens het koken doen) en maak het aanrecht en de kookplaat iedere avond schoon. Op die manier kan je te allen tijde van je minimalistische keuken genieten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
veilig klussen aan huis Previous post Plannen om deze winter te klussen aan huis? 5 tips om je veiligheid te waarborgen
boomhutten Next post Boomhutten voor in de tuin: 5 leuke voordelen