Read Time:3 Minute, 4 Second

Gele keukens zijn trendy

De keuken vormt een belangrijk deel van de woonkamer. Het maakt dan weinig uit of je in een groot huis of in een klein huis woont. In de keuken smeer je boterhammen en kook je tegen de avond de aardappelen en bak je het vlees. Veel bewoners zullen de keuze voor hun soort keuken het liefst afstemmen op de rest van de kamer. Een ander stel begint ermee en denkt gelijk aan een gele keuken. Gele keukens vallen meteen op omdat de meeste huizenbewoners eerder een rustigere kleur nemen voor hun kastjes en laatjes. Zit je al jaren in hetzelfde huis of trek je net in een nieuwe woning? Het blijft een opvallende woontrend.

Een felle gele keuken staat voor vrolijk

Bij gele keukenkastjes denk je misschien eerder aan de felgekleurde huizen op Curaçao dan aan je eigen paleisje. Behalve de voorkeur voor meer ingetogen kleuren spot je hier eerder rood of blauw dan geel. Geel lijkt een weinig populaire kleur in zowel mode als huizen. Een gele keuken getuigt niet alleen van een stukje originaliteit maar ook van een aardig staaltje lef van jouw kant. Vooral in een grote keuken oogt de kleur overweldigend. De afwerking maak je helemaal compleet door de toevoeging van zwarte of witte serviesstukken en theedoeken. Normaal gesproken oogt dat te donker in een witte of zwarte keuken, maar met al dat geel krijg je daar totaal geen last van.

gele keukenkastjes

Gele keukenkastjes in de kleur van de zon

De geelkleurige tinten linkt ieder persoon weer aan iets anders. Het draait hier om iets persoonlijks. Toch doen gele keukens veel mensen denken aan de zon of het voorjaar. Dat zijn allemaal herinneringen waar je energie van krijgt. Onthoud dat gele keukenkastjes zich ingewikkeld laten combineren met een andere overheersende kleur in de huiskamer. Het valt dus zeker aan te raden om de kleur of het symbool van de zon ergens anders weer terug te laten keren. In je zoektocht naar een gele keuken helpt het een handje wanneer je weet naar welke tint je voorkeur uitgaat. Heel licht geel bestaat, maar je komt bijvoorbeeld ook okergeel tegen bij de meubelgigant.

gele keuken

Een eigen stijl

De ene huizenbewoner laat zich makkelijker meenemen door de laatste trends dan de ander. Op een bepaalde manier oefent het invloed uit op ons allemaal. Het geeft dus niets dat je nu alleen naar gele keukens kijkt om ze populair zijn, maar gebruik dat nooit als enige reden om een gele keuken te kopen. Vroeger of later krijg je spijt dat je te ver van je eigen stijl afweek en zit je in een keuken vol met gele keukenkastjes. Een beetje oog voor woontrends brengt je vaak zelfs een stap verder, maar denk ook na over wat aansluit bij jullie eigen wensen.

keuken geel

In de Italiaanse cultuur staat koken gelijk voor een flinke dosis gezelligheid. De hele familie neemt uitgebreid de tijd om de maaltijden klaar te maken met verse ingrediënten en klets daarna geïnteresseerd met elkaar tijdens het lange diner. Onze Nederlandse cultuur associeer je mogelijk eerder met een bord op schoot voor de televisie. In een heerlijk ruime, gele keuken dient deze ruimte voor meer dan snel wat kokkerellen. Dankzij een paar fijne stoelen en een tafel klets je ondertussen meteen bij met je partner of kinderen over hoe hun dag verliep. De gele keukens voegen via deze weg dus een nieuwe betekenis toe aan de functie van de keuken.

Meer gele keuken inspiratie:

keuken met gele keukenkastjes
Afbeelding: apartmenttherapy.com
geel met grijze keuken
Afbeelding: homebnc.com
keuken met gele accenten
Afbeelding: www.decorpad.com
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 10 energie bespaartips
Next post Inspirerende ideeën voor verticaal tuinieren