Read Time:3 Minute, 40 Second

Bij het woord ‘boomhutten’ denk je wellicht aan een huisje in een boom voor kinderen. Dat klopt, maar niet helemaal. Een boomhut is namelijk ontzettend leuk voor kinderen om in te spelen maar, volledig afgewerkt en ingericht, kan het ook een gezellig plekje zijn voor volwassen. Boomhutten voor in de tuin bieden veel voordelen, voor jong én oud. Wij zetten alvast vijf leuke voordelen van boomhutten op een rijtje voor je!

1. Boomhutten zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen

Het belang van spel in de ontwikkeling van kinderen is algemeen bekend. En laat een boomhut daar net heel geschikt voor zijn! Een boomhut spreekt de fantasie van kinderen aan. Met een boomhut in de tuin moeten ze zelf hun ‘spel’ creëren en hun fantasie de vrije loop geven. Ze hebben immers geen bakken vol speelgoed of gameconsoles in de buurt. Een boomhut in de vorm van een toren zorgt al snel voor een paar prinsessen en piraten die de hut bestormen. 

2. Een boomhut stimuleert de zelfstandigheid van kinderen

Boomhutten in de tuin hebben een positief effect op de zelfstandigheid van kinderen. Je zal vast wel een keer de vraag krijgen of ze een nachtje in de boomhut mogen slapen of dat ze hun lunch daar mogen opeten. Kinderen hebben niet veel spullen nodig. Een tafeltje met een stoeltje, een vloerkleed en een paar boeken of gezelschapspelletjes zijn al genoeg om hen te vermaken. Je kunt hen gerust voorstellen dat dit hun eigen plekje is en dat ze er goed voor moeten zorgen. Dit maakt hen niet alleen zelfstandiger, ze zullen er ook meer verantwoordelijkheidsgevoel door krijgen.

3. Alles is mogelijk, zelfs een boomhut met glijbaan

Je kunt zelf een simpele boomhut bouwen, mits je over de juiste materialen en kennis beschikt. Maar als je het jezelf makkelijk wil maken, doe je er goed aan om boomhutten te laten bouwen. Het bespaart je immers een heleboel tijd en werk! Bovendien zijn deze boomhutten tot in de puntjes afgewerkt, en zijn ze beter bestand tegen veroudering, schade en weer en wind, als de hutten die je zelf zou bouwen. Ook als je graag een bijzondere boomhut wil, bijvoorbeeld een boomhut met glijbaan, dan vraagt dit natuurlijk een gespecialiseerde aanpak. 

Tip: bij Hamer en Hark kan je boomhutten laten bouwen in allerlei soorten en maten. Klein of groot, laag of hoog, recht of schuin, sprookjesachtig of net heel klassiek: vrijwel alles is mogelijk! De boomhutten kunnen op uiteenlopende plaatsen worden gebouwd. Hoog in de bomen of tussen de struiken, Voor een boomhut in de natuur heb je overigens niet per se een boom nodig. De boomhutten van Hamer en Hark kunnen ook op palen worden gebouwd. 

Wat ook heel leuk is: de hutten kunnen worden uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan een boomhut met klimwand, voetbaldoel, hangbrug of kabelbaan. Of wat dacht je van een boomhut met glijbaan? Een boomhut met glijbaan is leuk voor zowel de allerkleinsten als de iets oudere kinderen. En héél stiekem vind jij die boomhut met glijbaan ook wel leuk. Boomhutten halen immers het kind in je naar boven en bieden plezier voor zowel jong als oud!

4. Boomhutten voor volwassenen: ideaal voor me-time

Boomhutten zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Niets is fijner dan een huis in het midden van de natuur waar je je rustig kunt terugtrekken uit het drukke leven. Of het nu een plek is waar je wil lezen, schrijven, schilderen, eten, dromen of gewoon slapen. Even geen werk, huishouden, kinderen of sociale verplichtingen, alleen een plek helemaal voor jezelf! Klinkt heerlijk, niet? Je kunt de boomhut trouwens ook prima als gastenverblijf inrichten. Hoe leuk is het als je gasten in een boomhut kunnen overnachten? Ze zullen hun logement in ieder geval niet snel vergeten. 

5. Een boomhut als inspirerende werkplek

Werk jij regelmatig van thuis uit? Dan is een kantoor aan huis onmisbaar. In de meeste gevallen wordt er een vrije kamer in huis als kantoor ingericht. Maar hoe gaaf zou het zijn om in een boomhut te kunnen werken? Je kunt er in alle rust werken en vaak heb je ook nog een mooi zicht over de tuin. Van een inspirerende werkplek gesproken! Er is echter wel één nadeel: de kans is groot dat je niet meer uit de boomhut wil komen. Gelukkig hoef je alleen maar een trap of ladder te nemen en kan je zo weer je huis binnenlopen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
67 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
33 %
Previous post Een minimalistische keuken in 3 stappen
interieurtips om de hal in te richten Next post Je hal praktisch en stijlvol inrichten met deze handige tips