Read Time:2 Minute, 36 Second

Another brick in the wall, a must have!

Onaf is af!

Wil je wonen anno nu en volgens de laatste interieurtrends? Dan mag een bakstenen muur in je interieur echt niet ontbreken. Zeker in de industriele woontrend is de bakstenen muur erg gewild. Baksteen is een mooi, natuurlijk en ruw materiaal. Door het contrast laat het zich prima combineren met strakke plafonds, muren en vloeren. Ook lichte en moderne meubels komen tegen een achtergrond van baksteen goed uit de verf. De brickwall in je woonkamer (in originele staat, dus met robuuste roodbruine stenen, stukken pleisterwerk en cement) voegt behalve gezonde spanning, ook warmte en authenticiteit aan de ruimte toe. De meeste van ons hebben hoogstwaarschijnlijk geen bakstenen muur in huis. Behoor je wel tot de gelukkigen? Vooral niet aankomen.

bakstenen muur in je interieur

Hoe maak je een bakstenen muur?

Natuurlijk wil jij ook zo´n gave eyecatcher in huis. Dat kan gelukkig op meerdere manieren worden gerealiseerd.

Ga je verbouwen of renoveren? Probeer gewoon eens voorzichtig een stukje stucwerk van een muur los te kappen om te zien wat eronder zit. Deze methode geeft je echter geen garantie tot succes. Je hoeft overigens niet een hele muur te strippen. Een klein gedeelte, bijvoorbeeld achter een kachel, geeft ook al een wauw effect.
Als je betonnen muren hebt of andere wanden, behoort het aanbrengen van steenstrips of platte bakstenen tot de mogelijkheden.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die “nieuwe” bakstenen muren aanbrengen. Door de echte diepte, zijn die bijna niet van echt te onderscheiden. Er wordt een dun laagje van maximaal 1,5 centimeter op een bestaande muur aangebracht. De nieuwe muur wordt ter plekke gemaakt en er bestaan verschillende soorten afwerkingen.

Als laatste budget-optie kun je de muur behangen met behang met steenmotief (steenbehang). Een goedkope en veilige manier om toch een stoere look te creëren. Ook aan te bevelen wanneer je een huurhuis hebt. Vaak zal de huisbaas je aan het einde van het huurcontract namelijk verzoeken de woning in originele staat terug te brengen.

brickwall in je woonkamer

Een bakstenen muur in je interieur, maar waar dan?

Het ligt het meest voor de hand om een brickwall in je woonkamer te (laten) maken.
Maar er zijn zoveel andere ruimtes die ook erg geschikt zijn voor het aanbrengen van een bakstenen muur. Wat te denken van de badkamer, bijvoorbeeld boven de wastafel. Het gladde materiaal contrasteert mooi met de baksteen, Een strakke keuken komt nog beter uit met een achterwand van baksteen.
In het kleinste kamertje kun je het bovenste gedeelte van de muren met baksteen bewerken. Voor de hygiëne kun je rondom de wc en de wasbak beter een gladde achtergrond toepassen)

Hoe maak je een bakstenen muur nog aantrekkelijker?

Zijn rood of bruin niet je favoriete kleuren? Uiteraard hoef je je niet tot deze kleuren te beperken. Verf je brickwall vooral ook eens wit of zwart voor een totaal ander, maar minstens zo apart effect. Bakstenen zijn ook niet vies van een trendy accentkleur.
Werk verder met contrasten qua kleuren en materialen, bijvoorbeeld witte MDF plankendragers tegen je robuuste muur.

Een bakstenen muur in je interieur in principe overal toepasbaar en altijd goed. Leef je uit!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
bureaustoel oefeningen Previous post Oefeningen vanuit je bureaustoel van Albeka om je fit te houden
nieuwewonen - foto 1 Next post Een groendak of groenmuur: dé opkomende interieurtrend