Read Time:2 Minute, 17 Second

Kan jouw huis wel een make-over gebruiken? Door in plaats van voor houten binnendeuren, te kiezen voor stalen deuren geef je jouw huis een compleet andere uitstraling. Licht, strak en zeer stijlvol. Stalen deuren worden steeds meer geplaatst als binnendeur. Met glazen inzetten of als effen stalen deur. Verkrijgbaar in alle RAL kleuren, dus altijd een deur die past in jouw interieur.

Soorten stalen deuren

Grofweg onderscheiden we drie soorten stalen deuren. De scharnierdeur, de schuifdeur en de taatsdeur. Voor welke je kiest hangt af van de ruimte die je hebt en waar je de deur wil plaatsen. Voor alle soorten stalen deuren geldt dat ze een stoere industriële look geven aan je woonkamer, kantoor of praktijk. Bovendien zijn ze onverslijtbaar en vergen ze zeer weinig onderhoud. Het plaatsen van stalen deuren kun je zelf doen of overlaten aan de specialisten. 

Stalen scharnierdeuren

De scharnierdeur is de bekende standaard deur. Deze komt nog altijd het meest voor in woningen. De deur heeft afhankelijk van de grootte drie of vier scharnieren. Van alle stalen deuren is de scharnierdeur degene die het beste afsluit en daarmee ook het best geluidswerend is. Het uiterlijk van de deur laten we graag aan jou zelf over. Wil je een groot glas of toch liever een deur met twee of meer glazen panelen? Desgewenst zijn deze deuren te voorzien van veiligheidsglas. Stalen scharnierdeuren kunnen maar één kant opdraaien en zijn niet zelfsluitend zonder deurdranger.

stalen deuren

Stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren zijn bijzonder handig wanneer je er een bredere ingang moet overbruggen. Zoals de naam al zegt schuiven deze deuren voor een muur of wand langs en nemen daardoor weinig ruimte in beslag. De deur wordt opgehangen aan een rail en aan de onderzijde voorkomt een vloergeleider dat de deur kantelt. De geluidsisolatie en de tochtwering is minder dan bij een stalen scharnierdeur en omdat de deur ongehinderd moet kunnen schuiven is het niet mogelijk om iets op te hangen aan die muur of ertegen te plaatsen.

Stalen taatsdeuren

Taatsdeuren kunnen openen naar twee kanten. Deze deuren zitten niet in een kozijn of frame maar in een netjes afgewerkte sparing. De taatsdeur beweegt zowel aan de bovenkant als aan de onderzijde. Taatsdeuren zijn voorzien van systeem dat ervoor zorgt dat de deur altijd netjes automatisch sluit. Openen doe je gewoon met een duwtje in plaats van met een deurklink. Wil je de deur een tijdje langer open laten staan omdat je enkele keren moet passeren? Dan kun je de taatsdeur ook tijdelijk vastzetten. Omdat taatsdeuren vrij in de deuropening hangen is er altijd een kier rond de hele deur. Dit kan tocht veroorzaken. Wanneer je op zoek gaat naar jouw ideale stalen binnendeur moet je zeker kijken bij stalen-deur.nu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
transparante vouwgordijnen Previous post Transparante vouwgordijnen winnen nog steeds aan populariteit
wijnkoelkast Next post Geef uw huis een extra smaakbeleving met een BODEGA43 wijnklimaatkast