Read Time:1 Minute, 52 Second

De laatste tijd zie je het steeds vaker voorbijkomen: een groenmuur, groengevel of een groendak. Het is een opkomende interieurtrend en hopelijk ook een blijvertje. Het ziet er namelijk prachtig uit. Wanneer het op de juiste manier is toegepast geeft het je woning een erg moderne uitstraling. Lees er meer over in dit artikel.

Verras voorbijgangers met een groendak

Een groendak is een met planten begroeid dak. Het ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook andere voordelen. Een groendak heeft een erg hoge levensduur en het zorgt voor betere geluidsisolatie en warmtewering. Daarnaast verbetert een groendak ook het rendement van zonnepanelen! Je hebt verschillende soorten groendaken, je kan bijvoorbeeld zelf de soorten planten kiezen. Een belangrijke keuze is de keuze tussen een extensief groendak (een groendak met alleen vetplanten) en een intensief groendak (dit is bijna een echte tuin op je dak. De prijzen van een extensieve groendaken zijn te vergelijken met de prijs van bitumen dakbedekking. Het plaatsen van een groendak op oudere huizen is soms een lastig geval, omdat asbest saneren bij oudere huizen (voor 1993) vaak nog nodig is.

Geen plat dak? Kies voor een groengevel!

Een groendak kan alleen geplaatst worden op een plat dak. Vind je de uitstraling van een groendak erg mooi, maar heeft jouw huis geen plat dak? Kies dan voor een groengevel. Dit wordt ook wel een verticale tuin genoemd. Een groengevel kun je in de woonkamer of op de gevel van je huis laten plaatsen. Voor een groengevel op je huis heb je twee keuzes: uitsluitend klimplanten of een op maat gemaakte constructie. Deze constructie is dan van de gevel gescheiden en bevat planten die verticaal wortelen op een verticaal oppervlak. Je krijgt een unieke gevel met heesters, varens en honderden verschillende plantensoorten.

Een modern interieur met een groenmuur

Een groenmuur werkt met hetzelfde principe als een groengevel, maar dan ín je huis. Een groenmuur geeft je interieur een erg mooie uitstraling en laat het er ook heel modern uitzien. Je maakt hoe dan ook indruk op je visite! Het is erg gemakkelijk te onderhouden, ook als je zelf geen groene vingers hebt. Een groenmuur gecombineerd met veel witte tinten en warm licht, zorgt voor de ideale interieur in je woonkamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoe maak je een bakstenen muur Previous post Een bakstenen muur: Dé blikvanger in ieder hedendaags interieur
cactus in huis Next post De cactus is niet meer weg te uit een modern interieur