Read Time:3 Minute, 4 Second

De beste adviezen vind je hier

Ben je op zoek naar de beste tips voor de voorjaarsschoonmaak? Wil je jouw huis weer fris en schoon hebben voor het komende seizoen? Lees dan gauw verder, want wij hebben de beste adviezen en ideeën voor jou verzameld. Pas onderstaande voorjaarsschoonmaaktips toe en zorg dat je straks helemaal klaar bent voor de aanstaande lente en daarna de zomer!

1. Zorg dat je een lijst hebt en fit en voorbereid begint

Wanneer je kiest om aan de grote voorjaarsschoonmaak te beginnen, zorg dan voor een goed begin. Maak van tevoren een overzichtelijke lijst met wat je per kamer of ruimte precies wilt aanpakken. Vergeet ook niet – onder de voorjaarsschoonmaak tips mag dit zeker niet ontbreken – om te zorgen dat je alle schoonmaakmiddelen en accessoires voor de voorjaarsschoonmaak in huis hebt. Denk hierbij aan:

  • Schoonmaakmiddelen: reinigingsmiddelen, afwasmiddel, antikalkmiddel, enkele citroenen, azijn en zuiveringszout.
  • Accessoires: een afwasborstel, microvezeldoekjes, schuursponsjes, een trekker voor de ramen, een (keuken)trap, zachte sponsjes, een afneemdoek, een zeem.

En, ook dat is belangrijk: ga de avond ervoor op tijd naar bed, zet de wekker vroeg en eet en drink voldoende, zodat je een goede portie energie hebt. Een goed begin is namelijk het halve werk!

2. Reinig de keuken van voor naar achteren

Onder de tips voor de voorjaarsschoonmaak is het grondig schoonmaken van de keuken een van de beste startpunten. De keuken is namelijk een plek die snel onhygiënisch wordt. Voordat je begint met het schoonmaken van de keuken, moet alles goed worden opgeruimd. Het aanrecht moet leeg zijn, rondslingerend keukengerei ruim je op en ook kun je het beste apparaten als waterkokers en koffiezetmachines loskoppelen en in een hoek van de keuken plaatsen. Begin met het reinigen van de magnetron door schijfjes van een citroen in een waterbak met 1 liter te plaatsen. Zet de magnetron 5 minuten op de hoogste stand. Het water en de citroen stomen de magnetron van binnen, die daardoor goed schoon wordt. Na de magnetronsessie kun je met een doekje het vuil gemakkelijk wegvegen. Hierna kun je de koffiemachine ontkalken. Ook de vriezer, koelkast en oven geheel leeghalen en schoonmaken met reinigingszout i een onderdeel van de keuken voorjaarsschoonmaak tips. Reinig de waterkoker ten slotte met azijn.

3. Een frisse badkamer voor de lente

Net als de keuken, verdient de badkamer een stevige schoonmaakbeurt om hygiënisch mee de lente in te kunnen. Een van de beste tips voor de voorjaarsschoonmaak van jouw badkamer is om eerst alle obstakel, zoals handdoeken, shampooflessen, tandenborstels, opladers, et cetera, weg te halen, zodat de badruimte helemaal leeg is. Hierna kun je met een ontkalkingsmiddel het interieur van de badkamer grondig reinigen. Vergeet hierbij naast het schoonmaken van de kranen / douchekop niet om het badkamermeubilair, de wanden, plafonds en kleine hoeken en gaatjes mee te nemen. Naast een ontkalkingsmiddel voor de kranen en douchekop, kun je goed gebruikmaken van een DIY-allesreiniger, gemixt met 250 ml water, 250 ml natuurazijn met het sap van één citroen. Reinig hiermee de tegels en het meubilair.

4. Woonkamer en slaapkamers

Onder de voorjaarsschoonmaak tips nemen de woonkamer en slaapkamers natuurlijk een prominente plek in. Ga doordacht te werk en ruim de troep en losstaande onderdelen het interieur van de kamers eerst zorgvuldig op. Met een goed schoonmaakmiddel en microvezeldoekjes kun je vervolgens alle hoeken en gaten van de kamer reinigen en stofvrij maken. Zet hierbij de ramen open, zodat er voldoende frisse lucht het huis binnenstroomt. Een idee is verder om de kamer op te fleuren met bloemen en frisse planten, of in de slaapkamer wat leuke schilderijen, foto’s of nieuwe gordijnen op te hangen. Zo ben je helemaal startklaar voor het nieuwe lenteseizoen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwbouw huis Previous post Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Zo creëer je in enkele stappen jouw eigen identiteit
Next post Tips voor een moderne tuin!