Read Time:2 Minute, 32 Second

En dan woon je ineens in je nieuwe huis. In je gedachte zit je al helemaal knus op de bank met kussentjes, een mooie IXXI aan de muur en gezellige planten, maar nu zit je nog even in een kaal en kil huis. Tijd om snel je eigen identiteit aan de woning te geven, om het gezellig en herkenbaar te maken. Maar hoe doe je dat dan en hoe doe je dit vooral planmatig?

Begin met een plattegrond

Een kaal huis is niet leuk en gezellig, maar je kunt wel helemaal van A tot Z bepalen hoe het er precies uit gaat zien. Daarom begin je altijd met het maken van een plattegrond van het huis. Het eerste wat je doet is om alle ruimtes in die plattegrond een functie te geven. Vervolgens plaats je denkbeeldig de meubels erin en krijg je een indruk hoe bepaalde keuzes uitpakken. Je kunt een plattegrond van bovenaf maken, veel mensen kiezen er ook voor om een plattegrond te maken waar je denkbeeldig midden in je huis – zowel boven als beneden- staat.

Van groot naar klein

Daarnaast zorg je dat je een bord hebt, waarop je alle ideeën kunt plakken, Dus zie je een meubelstuk, knip dat uit en plaats het op het moodboard, zoals je dat ook doet met bepaalde kleuren of stijlen. Dit moodboard is een mooi inspiratiebord voor de inrichting. De volgende stap is het opstellen van een lichtplan, want niet alle ruimtes zijn hetzelfde licht nodig. Als je ook nieuwe meubels aan moet schaffen, begin dan met de grotere stukken en dus niet met het kopen van accessoires. Eerst groot, dan klein. Alleen zo creëer je een bepaalde lijn in je inrichting. Pas als laatste – als de basis staat- ga je aan de slag met de accessoires en dus de afwerking. Pas dan maak je de inrichting helemaal af en heeft het een eigen identiteit.

shutters

Veelzijdige shutters

Een product dat uitermate geschikt is om je huis een bepaalde sfeer te geven is het plaatsen van shutters. Werden deze lamellen vroeger gebruikt als buitenbescherming van de woning, tegenwoordig worden ze gebruikt voor het reguleren van lucht en licht binnen je huis en horen shutters nadrukkelijk bij je interieur. Shutters geven elk huis een elegante uitstraling en bieden je de kans de lichtinval te regelen. Bovendien kun je met behulp van deze soort raamdecoratie de temperatuur onder controle houden. Daarnaast hebben ze een isolerende werking en werken geluiddempend. Schoonmaken een ware kriem? Nee hoor, niets is minder waar. Je kunt de shutters eenvoudig met een vochtige doek afdoen.

Ook de bediening is eenvoudig en kan met een tilterstok in het midden of met clearview. In dat laatste geval is de tilterstok weggewerkt en bedien je de shutters door het bewegen van een lamel. De rest zal vervolgens automatisch meebewegen. Bekijk eens de Shutterkoning shutters en alle mogelijkheden die de uitvoeringen je te bieden hebben. De specialisten staan graag voor je klaar om je met persoonlijk advies op weg te helpen. Zo creëer je jouw eigen identiteit in huis!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een wandklok voor elke woonstijl
voorjaarsschoonmaak tips Next post De vier beste tips voor de voorjaarsschoonmaak