De badkamer

Ieder huis beschikt over een badkamer. De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van het huis. Hier kun je namelijk ontspannen zoals in een warm bad tot rust komen na een lange dag werken. Ook maak je jezelf juist klaar om weg te gaan in de badkamer. Het is in onze moderne maatschappij namelijk ontzettend belangrijk hoe je eruit ziet. In dit artikel bespreken we de onderdelen van een badkamer: wat is er allemaal aanwezig in de badkamer en waar kun je de badkamer mee uitbreiden? Wat zijn op dit moment de trends in de badkamer? Na het lezen van dit artikel heb je op al deze vragen een antwoord.

Standaard badkamer

Hoewel de standaard indelingen van badkamers nogal eens kunnen verschillen zijn er wel enkele aspecten die in vrijwel elke badkamer aanwezig zijn. Zo beschikt elke badkamer over een douche en een wastafel. De meeste badkamers zijn daarbij ook uitgerust met een WC. De wat luxere badkamers hebben bovendien een bad. Dat zijn meestal wel de meubels die aanwezig zijn in een badkamer. Vaak is er overigens ook nog een badkamerkast aanwezig al wordt deze in vele gevallen gecombineerd met de wastafel waarbij er onder de wastafel een kast aanwezig is. Dat is erg handig voor toiletspullen, badhanddoeken en andere spullen die nodig zijn in de badkamer.

De badkamer met extra’s

Een badkamer is op vele verschillende manieren uit te breiden. Er zijn vele verschillende dingen die je in de badkamer kunt plaatsen of die je toe kunt voegen aan de huidige bezetting van de badkamer. Een van de meest bekende is wellicht het bubbelbad of whirlpool. Dit is een bad die uitgerust is met de mogelijkheid om het water te laten bubbelen. Dat brengt extra ontspanning wanneer je in bad gaat en masseert de spieren. Bubbelbaden zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden. Een andere mogelijkheid in de badkamer is een bidet. Een bidet is een lage wasbak die in eerste instantie bedoeld is voor het wassen van uitwendige geslachtsorganen en ter vervanging van wc papier. Met gebruik van een bidet na het doen van een grote boodschap kun je alles veel schoner krijgen dan met behulp van toiletpapier. Hierdoor kun je ontstekingen voorkomen en het is bovendien ook nog beter voor het milieu dan wc-papier. Daarnaast wordt een bidet vaak gebruikt voor het wassen van de voeten. Ook een sauna zien we soms in de badkamer. Er zijn ontzettend vele verschillende soorten sauna’s en het is afhankelijk van je eigen wensen welke sauna het beste bij je past.

Badkamertrends

De huidige trends in de badkamer passen zich moeiteloos aan ons digitale tijdperk aan. Wat dacht je van het bedienen van de kraan met een app op je telefoon of wat dacht je van ’s ochtends in de spiegel het nieuws lezen terwijl je jezelf aan het opmaken of het scheren bent? Het lijkt toekomstmuziek, maar dat is het niet! Alles lijkt mogelijk en het meeste is gericht op gemak en onze comfort.