De Slaapkamer

Ondanks dat De Slaapkamer de naam is van één van bekendste schilderijen van de Nederlandse Schilder Vincent van Gogh, willen we het bij Nieuwe Wonen niet hebben over het werk van Vincent van Gogh. De slaapkamer is een vertrek, die men in ieder huis één of meerdere heeft, het is de plek waar je tot rust, heerlijk je zelf kunt zijn en tevens de plek waar je gemiddeld het meest aantal uur van je leven doorbrengt.

De slaapkamer inrichting

Wanneer je je slaapkamer inrichten gaat, heb je vele mogelijkheden, waarbij je kunt kiezen uit verschillende stijlen. Zo is het momenteel bijvoorbeeld erg populair om de slaapkamer strak, modern en ruimtelijk in te richten, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een romantische of een exotische stijl kiezen. Wil je slaapkamer ideeen opdoen, dan kun je daarvoor verschillende online woonmagazines raadplegen. Ook op onze website vind je ideeen voor het inrichten van slaapkamers, waarbij we voorbeelden geven van slaapkamer meubels die door authentieke meubelmakers met de hand gemaakt worden. Wanneer je een meubelmaker de opdracht geeft om meubels voor in de slaapkamer handmatig te maken, heb je het voordeel dat deze meubels precies op maat gemaakt kunnen worden. Slaapkamerkasten bijvoorbeeld kunnen zo gemaakt worden dat ook dode hoekjes of een schuin dak optimaal benut worden. Natuurlijk kun je hiervoor gemakkelijk inspiratie voor slaapkamers opdoen in andere winkels of magazines en uiteindelijk je wensen doorspelen aan de meubelmaker.

Decoreren van de slaapkamer

Voor veel mensen zijn het bed en de kast, veruit de belangrijkste meubels die van de kamer ook daadwerkelijk ‘de slaapkamer’ maken. Maar daarnaast kan men met slaapkamer decoratie ook veel bereiken. Wil je een grote spiegel aan de wand, misschien wel een wand met verschillende fotolijstjes of zelfs een mooi schilderij? Wil je een strak geheel vormen? Zorg dan dat je de decoratieve accessoires goed aanpast op de slaapkamer kleuren en de andere meubels.