Read Time:3 Minute, 37 Second

Wanneer was de laatste keer dat jij je kussen hebt gewassen? Juist… Je beddengoed, kussens en matras zitten vol met viezigheid. Je moet deze dingen veel vaker wassen dan je denkt. Te weinig tijd of geen zin? Na het lezen van dit artikel ren je meteen naar de wasmachine toe!

Je dekbedovertrek, matrashoes en kussenslopen regelmatig wassen is erg belangrijk. Je dekbedovertrek en matrashoes kun je het beste iedere week in de wasmachine stoppen. Je kussenslopen het beste iedere dag (!). Dat zou namelijk veel positieve effecten hebben op je huid en haar. Heb jij last van veel acné? Dan is het verstandig om je kussenslopen wat vaker te wassen.

Zweet en bacteriën in bed

Maar wist je dat het ook erg belangrijk is om je dekbed, molton en kussens zelf regelmatig schoon te maken? Als we slapen verliezen we wel een kwart liter tot twee liter water (lees: zweet) en tal van bacteriën. Iek! Dit komt allemaal terecht in je bed. Ook je huidcellen verlies je. Dat zie je misschien niet, maar we verliezen dagelijks zo’n anderhalve gram huid. En die verloren huid is het favoriete maaltje van huisstofmijten. Deze kleine beestjes wil je natuurlijk absoluut niet als bedpartner hebben. Tijd om meer te gaan wassen dus!

Niet vaak én niet heet genoeg!

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel mensen, vooral studenten, hun beddengoed, kussens, matras en pyjama niet vaak genoeg verschonen of wassen. Ook worden deze spullen vaak op een veel te koud programma gewassen. Om echt álle bacteriën en huisstofmijten te verwijderen, kun je het beste op negentig graden wassen. 

var bol_sitebar={“id”:”bol_1613473266821″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9300000001546884″,”familyId”:””,”site_id”:”1008649″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Split%20Topper%20Molton%20Waterdicht%20180×200″,”link_subid”:”joey”,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};


Richtlijnen voor het wassen

Heb je genoeg gelezen? Dat dachten we al. Tijd om naar de wasmachine te rennen. Met deze richtlijnen vecht jij alle huisstofmijten je bed uit en wordt jouw slaapkamer weer helemaal fris.

Kussen wassen

Het is belangrijk om niet alleen je kussenslopen, maar ook je kussens zelf te wassen. Gebruik sowieso altijd een dubbele kussensloop, op deze manier dringen de bacteriën minder snel het kussen binnen. Maar ook al gebruik je een vierdubbele sloop, zweet, stof en huidcellen komen nog steeds op jouw kussen terecht. Daarom is het belangrijk deze iedere zes maanden te wassen. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, kun je dit het beste om de drie maanden doen. Als je een kussen van synthetisch materiaal, traagschuim of dons hebt, kun je het gewoon in de wasmachine gooien. Mits jouw machine groot genoeg is. Zo niet, dan kun je het ook in bad wassen of je kussens naar de stomerij brengen.

var bol_sitebar={“id”:”bol_1613473361142″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9300000002923190″,”familyId”:””,”site_id”:”1008649″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Slaapcity%AE%20Dons%20hoofdkussen%20-%20kussens%20slaapkam…”,”link_subid”:”joey”,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};

Tip: als je jouw kussen meteen wil opkloppen in de wasmachine, kun je er twee tennisballen in oude sokken bij gooien. Die doen het werk dan voor jou! 

Dekbed wassen 

Heb je een zomer- en een winterdekbed? Fijn! Dan kun je je zomerdekbed in de was gooien op het moment dat de wintervariant erop gaat – en andersom. Zo hoef je in ieder geval nooit zonder dekbed te slapen. Het beste kun je je donzen of synthetische dekbed een keer per jaar wassen. Hang het ook af en toe te luchten, dan gaan er al heel veel bacteriën dood. Wist je dat het ook verstandig is om je bed niet ‘heel netjes’ op te maken als je ’s ochtends opstaat? Beter laat je het allemaal open liggen, zodat het de hele dag goed kan luchten.

var bol_sitebar={“id”:”bol_1613473586789″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9300000001639348″,”familyId”:””,”site_id”:”1008649″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Luxe%20Hotel%20Dekbed%20The%20Original%20-%20Anti%20Allergie…”,”link_subid”:”joey”,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
loveseat kopen Previous post 5x loveseats om de koude wintermaanden door te komen
snelle gevelreiniging Next post Het nut van gevelreiniging