Read Time:2 Minute, 25 Second

De afgelopen jaren heeft behang enorm aan populariteit gewonnen. Waar het lange tijd als oubollig werd gezien, zien we het nu perfect gecombineerd met bijvoorbeeld een modern interieur. Door de verbeterde kwaliteit is behang tegenwoordig ook goed te gebruiken in de keuken. Fotobehang bloemen zien we daar steeds vaker. Een afbeelding van Chinese bloesem of juist een heel veld met bloemen zodat je je in de natuur kunt wanen. 

Klassieke motieven zijn erg populair

Steeds meer behangsoorten van vroeger worden weer erg populair, zoals ook het klassieke bloemen motief voor in de keuken. Meer en meer worden de retro prints weer gebruikt om de muren mee te behangen. Vooral voor de mensen die niet zo weg zijn van de trendy varianten is dit klassieke behang een echte aanrader. Dit geeft het een iets behoudendere uitstraling en kun jij bepalen met wat je dit mixt. Ook moderne elementen doen het namelijk erg goed in combinatie met klassiek bloemen behang.

Breng kleur in je keuken

Ook natuurlijke kleuren zijn nog steeds enorm populair. De natuur is een grote inspiratiebron, omdat het een gevoel van rust in je keuken brengt. Wel zo fijn als je na een lange dag werken nog moet koken. Zo zijn lichtgroene en bruine tinten erg in, zoals eigenlijk elke kleur die je in het bos vindt. Ook fijn: deze natuurlijke kleuren passen prachtig in bijna elk interieur: zo kun je alle kanten op met de inrichting van je keuken! 

Bloemen en ouderwetse ornamenten

Wanneer je een klassieke inrichting wilt, of hebt, in je huis dan wil je natuurlijk wel een behang dat hier bij past. Ook dan kun je gebruik maken van bloemen behang, maar dan de klassieke variant. Deze hebben een erg authentieke uitstraling en kenmerken zich door prachtige, grote motieven van bloemen en de ouderwetse ornamenten. 

Combineer het behang met meubelstukken

Zeker als je dit goed combineert met het interieur. Het is heel slim om een minder aanwezige kleur uit het behang te kiezen, en juist deze kleur te gebruiken voor een groot meubelstuk voor die drukke muur in de keuken. Zo zorg je ervoor dat de kast goed bij het behang past zonder dat deze wegvalt bij het behang.

Neem de tijd voor het behangen

Om behang precies op de muur aan te brengen is misschien een klus waar je de tijd voor moet nemen, omdat de bloemen uiteraard wel goed op elkaar moeten aansluiten, maar het kan absoluut de moeite waard zijn. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is natuurlijk steeds belangrijker aan het worden en dat geldt ook voor het interieur. Behang past hier sowieso goed in, omdat het veel langer mee gaat dan bijvoorbeeld verf. Daarnaast is er tegenwoordig zogenaamd ecologisch behang op de markt. Het behang is gemaakt van papier met een 100% FSC keurmerk en bij de productie wordt gerecycled regenwater gebruikt. Goed voor aan de muur én goed voor de natuur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Tienerkamer inrichting Previous post Tienerkamer inrichten: 6 handige tips
loveseat kopen Next post 5x loveseats om de koude wintermaanden door te komen