Read Time:2 Minute, 41 Second

Wil jij unieke tuinmeubels in je tuin plaatsen? Dan kan het erg leuk zijn om deze zelf te maken! Op het moment dat je ze zelf maakt, kun je namelijk zelf bepalen hoe ze eruit komen te zien. Daarnaast geeft het altijd een trots gevoel als je eenmaal zelf plaats kunt nemen op je zelfgemaakte tuinstoelen. Uiteraard zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je de juiste houtsoort gebruiken om de meubels te maken. Deze moeten namelijk tegen verschillende weersinvloeden van buitenaf kunnen. Vervolgens moet je ook het hout bewerken met tuinbeits. Dit zorgt ervoor dat het hout veel langer mee gaat en geen last zal krijgen van houtrot. 

Het juiste hout gebruiken

Als je tuinmeubelen gaat maken, is het aan te raden om een goede houtsoort uit te kiezen. Een van de veelgebruikte houtsoorten is douglas hout. Dit hout staat er om bekend om lang mee te kunnen gaan als het buiten staat. Veel overkappingen worden namelijk ook van douglas hout gemaakt. Als je het hout goed insmeert met douglas beits, gaat het hout jarenlang mee zonder dat het slechter of minder sterk wordt. Uiteraard kun je zelf ook een andere houtsoort kiezen die je beter vindt passen.

Een bouwtekening volgen

Ben je geen ervaren klusser? Dan is het wellicht verstandig om een bouwtekening te volgen. Deze bouwtekening geeft namelijk precies weer hoe je de tuinmeubels in elkaar moet zetten. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen en welke materialen je nodig hebt. Vervolgens ga je door het volgen van de stappen eenvoudig de tuinmeubels in elkaar zetten. Als je voor dezelfde tuinstoelen gaat, kun je er voor kiezen om bij de eerste de bouwtekening te volgen en daarna het zelf te doen. Dit zorgt ervoor dat je uitgedaagd wordt, maar dat je toch een bouwtekening hebt waar je op terug kunt vallen.

Ga jij zelf tuinmeubels maken? Zorg ervoor dat je de juiste kwaliteit bouwmaterialen hebt. Deze haal je natuurlijk bij Beitz.nl. Zo weet je zeker dat je hout jarenlang mee gaat!

Verschillende soorten tuinmeubels

Tuinmeubels zijn er in verschillende soorten en maten. Het is verstandig om goed de tuin op te meten om te weten welke tuinmeubels je wilt plaatsen. Je wilt natuurlijk wel genoeg ruimte overlaten voor een tafel als je verschillende stoelen hebt gemaakt. Zorg er daarom voor dat je, voordat je begint met de klus, je precies weet welke afmetingen je nodig hebt. Daarnaast is het ook handig om te weten welke meubels je wilt maken, zodat je hiervoor direct het hout in huis kunt halen. Hier mag natuurlijk de beits niet van ontbreken.

Hoe onderhoud je je tuinmeubels?

Het onderhouden van tuinmeubels kan lastig zijn. Het is namelijk zo dat tuinmeubels altijd voor verschillende weersinvloeden komen te staan. Hiervoor is het belangrijk dat je het hout goed bewerkt met het daarvoor bestemde douglas beits. Dit zorgt er direct voor dat het hout vele jaren langer mee gaat. Daarnaast is het ook slim om de meubels in de winter te voorzien van een afdekzeil. Dit zorgt ervoor dat er geen sneeuw of andere neerslag op de meubels komt te liggen. Dit beschermt de meubels zodat je er langer van kunt genieten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
open haard zuinig Previous post Een open haard, maar dan zuinig
visgraat vloer Next post De voordelen van een visgraatvloer voor je woning