Read Time:6 Minute, 12 Second

Een houten speeltoestel met schommel en glijbaan beschikt over het algemeen over verschillende onderdelen, zoals toren, schommel, klimrek en glijbaan. Ideaal, omdat dit het maakt voor kinderen van alle leeftijden. De kleintjes kunnen gemakkelijk schommelen en glijden, terwijl oudere kinderen het misschien leuker vinden om lekker te klimmen of een rollenspel in de toren te doen. Een houten speelhuisje met glijbaan en schommel is eigenlijk een soort speeltuin in één. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een dergelijk speeltoestel wilt aanschaffen. Hieronder lees je welke en daarnaast geven we je onze top 5 van speeltoestel met schommel en glijbaan. 

Houten speeltoestel met schommel en glijbaan

Vrijwel alle speeltoestellen met schommel en glijbaan  worden gemaakt van hout, dit omdat het stevig en duurzaam is. Speeltoestellen van kunststof zijn vaak wat slapper en zullen eerder kapot gaan. Verder ziet een houten speeltoestel met schommel en glijbaan er ook mooi uit in de tuin. In principe heb je geen tot weinig onderhoud aan een houten speeltoestel, zo hoeft het niet gebeitst of geverfd te worden.

Houten speeltoestel met schommel en glijbaan neemt veel ruimte in beslag

Een speeltoestel met schommel en glijbaan neemt aardig wat plek in beslag. Wanneer je een speeltoestel wilt aanschaffen, moet je daar rekening mee houden. Bekijk welke ruimte je beschikbaar hebt en aan de hand daarvan kan je een speeltoestel met glijbaan en schommel kopen. Wanneer je een grote tuin hebt, dan kan je in principe alle kanten op met het kiezen van het juiste speeltoestel.

Naar eigen inrichten en uitbreiden

Je kunt een houten speeltoestel met schommel en glijbaan  naar eigen zin inrichten en uitbreiden. Zo kun je zelf kiezen wat voor soort speelgoed je in het speeltoestel wilt. De meeste speeltoestellen bestaan uit een klimgedeelte, een toren, een glijbaan en een schommel. Als ouder kan je zelf het beste inschatten waar je je kinderen een plezier mee doet. Houden jouw kinderen bijvoorbeeld van klimmen? Kies dan voor een speeltoestel met extra mogelijkheden om dat te kunnen doen. De meeste speeltoestellen hebben plek voor één schommel, maar wanneer je meerdere kinderen hebt, dan kan het een tip zijn een speeltoestel te kopen met plek voor meerdere schommels. Hieronder vind je onze top 5 van beste houten speeltoestellen met schommel en glijbaan.

houten speeltoestel met glijbaan en schommel
Klik hier voor meer informatie over het Wickey speeltoestel met schommel en glijbaan

WICKEY Speeltoestel met schommel en glijbaan

Onder keteldruk geïmpregneerd massief hout
Getest op kwaliteit en veiligheid
Verschillende opstellingen mogelijk
Platformhoogte 90cm
Dikte palen 9×4,5cm
Schommel balken 9x9cm
Golfglijbaan 175cm met wateraansluiting
Schommelzitje incl. verstelbare touwen*
Touwladder met sporten
3 Schommelhaken
Schommelverbinder uit hout
Telescoop
Telefoon
Klimladder schuin
Klimwand recht
Weerbestendig dakzeil 650gr/m²
Markies
Geïntegreerde zandbakken
Alle benodigde schroeven
Tweedelige afdekkappen ter bedekking van de schroeven
Uitgebreide montagehandleiding
Uitbreiding naar twee schommels
Uitbreiding tot dubbele schommel is bij dit model niet mogelijk.
Voor een extra schommel raden wij de grotere Flyer modellen aan.
Alle aangegeven afmetingen zijn bij benadering

houten speeltoestellen met glijbaan en schommel
Klik hier voor meer informatie over de Backyard Discovery Belmont Speeltoren

Backyard Discovery Belmont Speeltoren met schommel en glijbaan 

Geef kinderen een leuke manier om aan fysieke activiteit en lichaamsbeweging te doen met deze Backyard Discovery Belmont Speeltoren met Schommels en Glijbaan. Het frame van de Belmont is gemaakt van milieuvriendelijk, duurzaam cederhout, dat in de fabriek is voorzien van een rijke kleur die het frame nog aantrekkelijker maakt. Deze Belmont speeltoren is voorzien van een volledig overdekt speeldek, een 244 cm wave glijbaan, twee band schommels met kindvriendelijke touwen en een ongelooflijk leuke trapezeacrobaat bar. Een zandbak en een picknick/activiteitentafel met een bankje zijn ook bevestigd voor kinderen die willen pauzeren, eten of spelletjes spelen. Extra functies zijn onder andere een rotswand ladder die gemakkelijk toegang biedt tot de bovenste verdieping. Veel plezier voor jongens en meisjes. Deze set komt voorgeboord, op maat gezaagd, vooraf behandeld en bevat gestempeld hout voor eenvoudige montage. Gebouwd volgens de hoogste normen, kunnen je kinderen genieten van een persoonlijke buitenspeelplaats in hun eigen achtertuin. De Belmont is gemaakt van 100% cederhout voor een volledig cederhouten constructie. Met een kleine, strakke noesten structuur, zal je hout minder snel kleine scheurtjes ontwikkelen die voortkomen uit de noesten. Onze duurzame, stevige cederhout constructie heeft bewezen zowel bestand te zijn tegen weersinvloeden als tegen houtrot. De Belmont is behandeld met een watergedragen beits voor een glad en helder uiterlijk. Ons cederhout wordt professioneel gezaagd en gestempeld met de nummers van de onderdelen om het bouwproces te vergemakkelijken. Om je te helpen bij de montage van je speeltoren kan het nodig zijn om een onderdeel voor te boren. Onze Safe-T-Fuse hardware maakt de montage eenvoudig en veilig. Onze schommels zijn voorzien van een gelamineerde, uiterst sterke schommelbalk, met stalen klemschaal beugels om ervoor te zorgen dat het schommelen altijd veilig en leuk is voor iedereen!

speeltoestellen van hout met glijbaan en schommel
Klik hier voor meer informatie over het Backyard houten speeltoestel met glijbaan en schommel

Backyard Discovery Springboro – speeltoren met schommels en glijbaan

Het comfort van thuis ontmoet het speelplezier in de schilderachtige Springboro Speeltoren van Backyard Discovery. Al het buitenplezier dat kinderen nodig hebben: een clubhuis met prachtige erkers en een echte houten deur, aapstaven en trapladder die ze naar het zonnedek begeleiden, twee klassieke band schommels en een tweepersoons schommel, en een 244 cm lange glijbaan die ze naar beneden laten glijden waar een ruime picknicktafel en zandbak kastelen op hun wachten. Of het nu binnen of buiten is, wat heb je nog meer nodig?

speeltoestel met glijbaan en schommel
Klik hier voor meer informatie over het Wickey speeltoestel Smart Cave

WICKEY Speeltoestel Smart Cave met schommel en groene glijbaan

Met een grote sprong vliegen de beide vrienden van de dubbele schommel in het warme zand. Eindelijk hebben ze genoeg moed verzameld om de beroemde strandgrot Wickey Smart Cave te verkennen. Hun blote voeten laten vochtige sporen achter terwijl ze in de zonneschijn uitgelaten balanceren op de glimmende stenen. Achter dicht duingras is een geheime ladder verstopt, met wortels die de twee ontdekkers gebruiken om een glooiende heuvel te beklimmen. Snel zetten ze de laatste stappen richting de beroemde grot. Hun harten kloppen opgewonden…

Wat ze in de grot zien, is adembenemend: glinsterende edelstenen in alle denkbare kleuren zitten verstopt in de dikke muren. Het invallende zonlicht breekt in het turquoise water, dat een stuk beneden hen schittert en glittert. Direct in de buurt gaat een brede glijbaan omlaag. De vrienden wisselen een blik uit, laten tegelijkertijd de handgrepen los en glijden jubelend het water in, klaar om naar schatten en nieuwe avonturen te duiken.

speeltoestellen met glijbaan en schommel
Klik hier voor meer informatie over het Swing King speeltoestel

Swing King speeltoestel hout met glijbaan en schommels

Speeltoestel Niels van rond hout heeft een dubbele schommel, klimtouw naast de toren en een 3 meter glijbaan met wateraansluiting. De ruimte onder de toren is te gebruiken als zandbak. De schommelzitjes zijn in hoogte verstelbaar en ook te vervangen door andere accessoires. Speeltoestel bestaat uit geïmpregneerd FSC hout dat jarenlang meegaat. Grondankers worden erbij geadviseerd maar worden niet standaard meegeleverd.
Geschikt voor plaatsing in tuinen/ruimtes vanaf ca. 40 m². Accessoires zijn makkelijk te wisselen en uit te breiden waardoor er leuk gevarieerd kan worden voor het ultieme speelplezier. Kijk voor de mogelijkheden bij de losse speeltoestel accessoires.
Hout is en blijft een natuurproduct ook als het bewerkt is en zal hierdoor altijd blijven werken. Oppervlaktescheuren in ronde palen kunnen bijv. ontstaan bij droog en zonnig weer. Bij nat weer zullen deze scheuren weer minder worden. Dit is een normaal verschijnsel bij speeltoestellen en heeft geen invloed op de sterkte van de paal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
stijlvolle karpetten Previous post Een sfeervol huis met stijlvolle karpetten
slaapkamer planten Next post Top 5 slaapkamer planten voor een ultieme nachtrust