Read Time:2 Minute, 0 Second

Wil je graag milieubewust bezig zijn, maar wil je ook graag de sfeer van een open haard in huis halen? Dat kan met een elektrische openhaard. Dit is namelijk een energiezuinige variant van de klassieke open haard. Zo’n sfeerhaard is niet alleen een milieubewuster alternatief, maar ziet er ook zeer strak uit. Juist in moderne interieurs doet een elektrische openhaard het dus goed. Zeker wanneer je ervoor kiest deze in te laten bouwen. Dan gaat de haard op in de wand.

De warmte van een open haard

Net als een klassieke open haard die je met hout aansteekt, kun je van een elektrische openhaard warmte verwachten. Omdat het elektrisch is, bepaal je veel gemakkelijker de warmte die je van de haard wil hebben dan je met echt vuur zou kunnen doen. Wel zo prettig dus. Je kunt de elektrische openhaard natuurlijk ook puur voor de sfeer aanzetten. Dan verwarmt de haard de ruimte bijna niet. Hoe meer warmte je wil van je haard, hoe meer energie daarvoor gebruikt wordt. 

Maar dan elektrisch

De elektrische openhaard heeft dus dezelfde voordelen als een klassieke open haard: warmte en sfeer. Maar dan elektrisch, dus zonder hout te hoeven verbranden. Dat scheelt troep en uitstoot. Wel zo fijn. Bovendien staat een inbouw elektrische haard prachtig in moderne interieurs en huizen. In ieder geval een stuk charmanter dan een radiator aan de muur. 

Energiezuinig

Daarnaast is een elektrische openhaard energiezuinig in verhouding tot een open haard die met hout aangestoken moet worden. Het is een milieubewustere keuze om te kiezen voor een elektrische openhaard. Bovendien heb je meer controle over je energieverbruik met een elektrische openhaard. Hoe meer warmte je vraagt van je elektrische haard, hoe meer je natuurlijk verbruikt. De elektrische haarden hebben gelukkig wel een energielabel A++ en zijn dus zeer zuinig in hun verbruik.

En veilig

Niet alleen zijn elektrische openhaarden zuinig en sfeervol. In verhouding tot haarden met echt vuur zijn ze ook een stuk veiliger. Kinderen kunnen hun handen er niet aan branden. Ook dieren kunnen bij echte vlammen risico lopen. Daar hoef je je met een elektrische haard niet druk om te maken. Bovendien is er vaak een beveiliging tegen oververhitting van de haard. Zo is er echt geen risico meer om jezelf te branden. Voor jouzelf, je kinderen of je huisdieren. De haarden hebben meerdere keurmerken die aangeven dat ze voldoen aan veiligheidseisen en -normen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inboedel verhuizen Previous post Het verplaatsen van jouw inboedel
maken van tuinmeubels Next post Waar let je op bij het maken van tuinmeubels?