Read Time:1 Minute, 42 Second

Een vlizotrap naar zolder is een mooie oplossing als je de ruimte op zolder enkel gebruikt als opslag. Maar wat nou als je de zolderverdieping bij je woning wil betrekken als slaapkamer, kantoor of hobby ruimte. Dan is het handiger om de vlizotrap te vervangen voor een vaste trap. Op welke dingen moet je letten en wat zijn de mogelijkheden? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Verschillende situaties

Elk huis is anders en dat maakt ook elke situatie voor het plaatsen van een trap anders. Moet de trap op de plek komen van een huidige vlizotrap, ga je de trap verplaatsen, wordt je huis nog gebouwd? Moet je vaak naar boven, moeten kinderen de trap kunnen belopen? Allemaal invloeden op het kiezen van een geschikte trap. Je kunt kiezen om de trap op maat te laten maken, maar met de zoldertrappen van Houtcompleet.nl ben je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit. Dit zijn bouwpakkettrappen die met behulp van de montagehandleiding gemakkelijk in elkaar te zetten zijn. 

Waar moet je op letten

Hoe begin je de zoektocht naar een trap en waar moet je op letten? Met de onderstaande maten bij de hand, wordt het allemaal een stuk makkelijker. 

  1. Wat is de hoogte van vloer tot vloer
  2. Wat is de lengte en breedte van het trapgat
  3. Hoeveel ruimte heb je op de vloer om de trap te plaatsen, ook wel uitval genoemd. 

Alles opgemeten? Je bent nu klaar om bij Houtcompleet.nl een trap te gaan zoeken. 

De verschillende mogelijkheden

Wat de mogelijkheden zijn ligt natuurlijk aan de maten en de situatie van jouw huis. Heb je een klein trapgat dan zal het een molenaarstrap/steektrap worden. Is je trapgat wel groot, maar heb je de ruimte op de benedenverdieping niet? Dan zal de keuze waarschijnlijk richting een wenteltrap gaan. Heb je nog geen trapgat en geen beperkingen in ruimte op de benedenverdieping? Dan is er veel mogelijk. Een rechte trap, een kwartslagtrap of een grote wenteltrap. Welke situatie jij ook hebt, er is altijd een geschikte trap!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een-gedeelde-kinderkamer Previous post Tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer
Next post Beveilig uw bedrijfspand tijdens de pandemie tegen inbrekers