Read Time:2 Minute, 20 Second

Verbouwingen of nieuwbouw, het brengt heel wat gerommel in je voortuin met zich mee. Is de Ferex rijplaat en bouwwagens uit jouw nieuwbouwbuurt verdwenen? Dan is het aan jou om van jouw voortuin een pareltje te maken. Na het nivelleren en orde brengen van de grond, begint het leuke werk. In jouw eigen stijl, de stijl van de woning én de stijl van de omgeving ga jij je voortuin inrichten. In dit artikel helpen wij jou alvast op weg om een stijlvolle voortuin te creëren. Laat je inspireren!

1. Modern, industrieel, landelijk…
Creëer je tuin volledig volgens je eigen stijl. In een moderne of minimalistische tuin werk je met strakke lijnen, perfect gekortwiekte heggen en gemillimeterde grasperken. Een tuin van een industrieel pand richt je stoer in met stoere bloembakken in hout of beton. Een landelijke of romantische tuin richt je zo in dat je het hele jaar door geurige bloemen hebt. Je maakt van je romantische voortuin een gezellige tuin.

2. Weinig onderhoud of bedoeld voor je groene vingers?
Een tuin vraagt onderhoud, daar kun je niet onderuit. Jij weet zelf het beste of je veel of weinig in je voortuin wilt werken. Hou je van tuinieren, geef jezelf dan de mogelijkheid om te zaaien, te planten, te wieden en heggen en struiken te snoeien. Wil je minder onderhoud in je voortuin? Denk dan aan grindpartijen, bloembakken en houten tuinafsluitingen die bijna geen werk vragen.

3. Je voortuin is je visitekaartje
Maak je voordeur of je entree aan de zijkant van je huis tot het centrale punt in je voortuin. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle verlichting in je voortuin, leuke boompjes in bloembakken links en rechts van je voordeur of een welkombordje aan je deur. Hoe jij je gasten verwelkomt via je voortuin, zegt veel over jezelf. Maak er iets persoonlijks van!

4. Sociaal of afgesloten?
Misschien woon jij in een stadshuis en wil je graag contact met je buren. Dan kun je denken aan een bankje of zelfs een tafel en stoelen in je voortuin. Je leest er een boek of zit lekker in het zonnetje te genieten, en binnen de kortste keren heb je contact met mensen uit je omgeving. Wil je echter helemaal rustig zitten? Zorg dan voor een hoge heg of een afsluiting die voor 100% voor je privacy zorgt.

5. Plek voor je auto?
Soms kan het niet anders en is je voortuin meteen ook de plek om je auto of fiets te parkeren. Voor de echte ecologisten die met een elektrische wagen rijden, is een laadpaal in de voortuin dan wel het neusje van de zalm. Als je toch je tuin aan het aanleggen bent, is het een kleine moeite om deze in je voortuin te integreren. Kleed de ruimte voor je wagen mooi aan zodat het perfect in je tuin past!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huizenmarkt tijdens pandemie Previous post Wat doet een pandemie met de huizenmarkt?
een-gedeelde-kinderkamer Next post Tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer