Read Time:2 Minute, 50 Second

Een douglas loungebank: de nieuwe trend

Douglas hout doet zijn intrede in de tuin. Het is een nieuwe trend die vorig jaar zijn kop al heeft opgestoken. We hebben nog even de steigerhouten meubelen gehad, maar douglas is nu écht “in”. Een mooie design loungebank van douglas hout sluit goed aan op deze trend. We kiezen om meer tijd buiten door te brengen en we willen meubels die buiten mogen blijven staan. Anderzijds willen we robuuste vormen. Kijk maar naar de trend in de binnenhuisinrichting: landelijk of industrieel. Het is dan ook logisch dat we voor een stoere loungeset voor de tuin kiezen. De meubelmakers van houtkwadraat.nl hebben dit goed begrepen. Zij maken al enige tijd stoere design loungebanken op maat. Momenteel kun je zelfs genieten van onderstaande tijdelijke zomeractie waarbij deze stoere tuin loungebanken van 220cm in combinatie met een bijpassende hocker en plofkussens worden verkocht voor €2915,

design loungebank voor buiten

douglas loungebank

Waar komt dit douglas hout vandaan?

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar en voornamelijk van het harde kernhout. Het hout wordt gewonnen in Amerika van oude bomen. De houtkappers planten nieuwe bomen aan om de continuïteit te verzekeren. Met dit hout ben je dus ecologisch verantwoord bezig. Het is een heel sterke houtsoort die ook gebruikt wordt in industriële constructies. Dat bevestigt dat de sterkte voldoende getest is. Wees dus maar zeker dat jouw tuin loungeset van douglas hout oerdegelijk is. Eens je ze in je tuin hebt, heb je ze voor vele jaren.

unieke loungebank

Voordelen van stoere loungeset van douglas hout

Het hout heeft een roze-rode kleur en daardoor geeft een douglas loungebank een warme indruk. Deze stoere loungebank bestaat uit balken. In tegenstelling met steigerhout vind je bij deze unieke loungebank mooi de boomstammen er in terug. De houttekening in een douglas loungebank is heel duidelijk. Dat versterkt het natuurlijke gevoel heel erg. De stoere loungebank is sterk en degelijk en vraagt daarom een oersterk metalen onderstel. Meubelmakers zoals Houtkwadraat geven jou de keuze tussen een gepoedercoat, verzinkt  of onbewerkt onderstel. Elk hebben ze een aparte look, maar beide afwerkingen zijn bestemd voor buiten. Het hout kan eveneens geimpregneerd worden met tungolie. Daardoor kan je deze design loungebank gewoon buiten laten staan.

design loungebank

Ontwerpen van een design loungebank

We hadden het hierboven al over Houtkwadraat.nl. Zij hebben naast een design loungebank ook gedacht aan een bijzettafel, voetenbank of hocker (zie afbeeldingen). Ook dat is een handigheid. Omdat de meubels op maat gemaakt worden is het mogelijk om specifieke wensen door te geven. Er zijn verschillende ontwerpen die worden gehanteerd, maar persoonlijke aanpassingen/ details kunnen altijd in de douglas loungebanken worden verwerkt. Wat dacht je van een bijpassende barbeque in dezelfde stijl als een hocker, of een picknick tafel van douglas hout? Voor speciale wensen kun je voor een loungebank op maat een persoonlijke offerte aanvragen.

Stoere design loungebank voor in de tuin

Je eigen tuinhoek

Een groot voordeel van een stoere loungeset is dat je er een leuke tuinhoek kan mee uitbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue of een buitenkeuken. Voeg daarbij wat leuke planten en gezellige verlichting. Met een degelijke tuinkachel of -haard kan je ook in de frissere uren langer buiten blijven zitten. Denk je eens in: leuke feestjes met vrienden of familie, gezellig luieren na een harde dag werken of even uitrusten tijdens het klussen in de tuin. Jouw tuinhoek wordt het verlengde van je woonkamer. Is dat niet waar we allemaal van dromen? Genieten van de natuur.stoere loungebank

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Is jouw babykamer al zomerproof?
Next post Iets aan de muur