Read Time:2 Minute, 7 Second

Industrieel = stoer!

Houd je ook van stoer, opvallend en functioneel als het om woningstijlen gaat? Dan is een industrieel interieur iets voor jou! De basis van een industriële woonkamer inrichting is namelijk: stoer, massief en robuust. Om een stoere stijl te ontwikkelen, is het belangrijk om de juiste elementen samen te voegen, zoals een industriële bank, een industriele eetkamerstoel, een geschikte strakke tafel, functionele accessoires zoals een gave grote wandklok, et cetera. Hoe je dit tactisch aanpakt? We leggen het hieronder stap voor stap uit!

De eetkamer stoer inrichten is een goed begin

Een van de beste plekken om te beginnen als je jouw huis stoer wilt inrichten, is de eetkamer. Hier kom je namelijk minstens twee keer per dag als partners, gezin of als vrijgezel om lekker te genieten van een goed ontbijt over heerlijke maaltijd. En een beetje een stoere sfeer is dan mooi meegenomen. Een leuk idee is een massief houten eetkamertafel met een industriele eetkamerstoel van Station7.nl combineren tot een strak en eigentijds geheel. Kies hierbij voor een industriële eetkamerstoel met een sobere kleur – zoals wit, grijs of zwart – en combineer die met een tafel van hout of staal.

Het bankstel als volgend aandachtspunt

Een andere plek waar veel mensen dagelijks komen of beter gezegd: zitten, is natuurlijk het bankstel in de woonkamer. De norm voor stoere bankstellen is vandaag de dag een leren bankstel. Zeker zwarte leren hoekbanken zijn helemaal hip en tevens lekker functioneel: je kunt ze goed in een hoek van de woonkamer plaatsen zonder onnodige ruimte te verliezen. Voordelig aan lederen banken is voorts dat ze gemakkelijk te reinigen zijn en lang meegaan.

Vergeet de keuken niet te restylen

Als je de woning wat stoerder wilt inrichten, mag je niet vergeten om de keuken mee te pakken. Verf bijvoorbeeld de keuken over in een wat moderne, industriële kleur als een grijstint of een wit-variant. Een voordelige manier om de keuken wat stoerder te maken, is het keukenblad vervangen. Kies niet voor kunststof, maar voor een betonnen, hardhouten, dekton of granieten keukenblad. Dit komt namelijk direct robuust en dus stoer over! Verder is prettig dat dit soort keukenbladen gemakkelijk schoon te houden zijn.

Losse spulletjes maken het helemaal af

Een stoer stenen beeld in de kamer neerzetten op een krukje, een strakke industriële wandklok of een grote ovalen plantenbak van metaal of steen maken het plaatje van een stoer interieur helemaal compleet. Geniet van jouw nieuw ingerichte woning en doe er gerust een beetje stoer over als er visite komt, want dat mag!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Kentia als kamerplant Previous post De Kentia als kamerplant
gevel schoonmaken Next post 5 tips voor het schoonmaken van de gevel