Read Time:1 Minute, 52 Second

De Kentia wordt ook wel Howea palm genoemd. De bladeren doen enigszins denken aan palmbladeren. Het is een bijzondere plant en onder de palmsoorten zeker een van de sterkeren. De Kentia als kamerplant is daarom een verstandige keus. 

De oorsprong

Met deze kamperplant haal je toch wel iets bijzonders in huis. Van oorsprong komt hij van het Lord Howe eiland. Dit moet je zoeken ten oosten van Australië. Een prachtig eiland met parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Op dit tropische paradijsje ontdekte met in de 18de eeuw deze prachtige palm. Een bijzonder detail is dat tot op de dag van vandaag alle Kentia’s nog steeds hier vandaan komen. Als kamerplant fleurt hij een ruimte absoluut op en daarom is hij dan ook veel te vinden in zowel kantoren als woonhuizen. 

Verzorging

Kentia’s zijn als kamerplant niet moeilijk te onderhouden. Zoals dit bij de meeste palmen het geval is heeft ook deze niet heel veel water nodig. De grond continue iets vochtig houden is wel belangrijk. Geef in de zomer ongeveer eens per week water en in de winter een keer in de twee weken. Bied de plant in de winter geen voeding aan, want dan houdt hij een soort winterslaap. Voeding kan de plant dan echt schade berokkenen. In de zomer gaat de plant echter hard aan het groeien, dus geef dan wel voldoende voeding. Ongeveer twee keer per maand normale plantenvoeding is prima. 

Kentia

De beste plek

Deze kamerplant vindt het in vrijwel alle ruimtes wel prima. Omdat de plant op het eiland vrijwel altijd onder bomen met zeer grote bladeren staat is hij gewend aan veel schaduw. Zet de plant daarom niet in het felle zonlicht. Licht is goed, maar als het zo uitkomt is een donkerder plekje ook prima. De temperatuur moet niet lager dan 10°C en niet hoger dan 35°C worden. 

Tips

Als laatste nog een aantal praktische tips: 
– De wortels zijn klein en groeien niet hard. Verpotten hoeft daarom slechts een keer in de vier jaar. 
– Als er onderin bruine blaadjes komen, knip deze dan af bij de stam. 
– De plant is niet vatbaar voor ziektes. Zie je toch gele bladeren, dan krijgt hij te veel of te weinig water.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hanglampen trendy Previous post Leuke trendy hanglampen voor in de woonkamer: voordelen & mogelijkheden
Next post Stoer interieur: neem de tijd om de juiste elementen samen te voegen!