Read Time:2 Minute, 38 Second

Hoewel de voorkant van onze woning het eerste is wat we zien, is het vaak het laatste waar over nagedacht wordt wanneer er schoongemaakt moet worden of wanneer we onderhoud plegen. Logisch, maar wel ontzettend zonde! Ook de gevel moet namelijk goed onderhouden worden. Niet alleen zorgt een goed onderhouden gevel voor een mooiere uitstraling, maar het zorgt er ook voor dat je woning de waarde behoudt. Gelukkig kun je je gevel in de meeste gevallen gewoon zelf reinigen. We geven je dan ook graag een aantal handige tips die deze klus een stuk makkelijker maken!

1. Het gebruik van speciale producten

In geval van begroeiing kan het erg belangrijk (en vooral makkelijk) zijn om speciale producten te gebruiken. Je kunt de aanslag van mos en algen verminderen door de begroeiing weg te schrapen, maar zult de gevel later ook moeten behandelen met een speciaal algen- of mos verwijdering product. In principe kun je voor iedere soort vuil wel een product vinden dat toegepast kan worden om de schoonmaak goed en grondig te laten verlopen.

2. Gebruik de hogedrukreiniger

Een emmertje met een sopje is natuurlijk niet voldoende om de gevels echt goed schoon te krijgen. Een hogedrukreiniger zorgt ervoor dat je lichte vervuilingen sneller weg kunt spuiten en minder hard aan het werk moet. Houdt bij het gebruik van een hogedrukreiniger wel rekening met de kwaliteit van de muur. Is de muur wat korrelig of minder stevig dan voorheen, dan kan een hogedrukreiniger namelijk ook schade aanricht. Ga niet te hard te werk om de beschermlaag van je gevel te behouden! 

3. Veilig in de hoogte werken

Een groot deel van de gevel is natuurlijk op grote hoogte te vinden en moet hierdoor met een ladder bereikt worden. Zonder goede ladder is het onmogelijk om de gevel op een goede, grondige en vooral veilige manier schoon te maken. Je kunt een gewone ladder gebruiken, maar kunt er ook voor kiezen om een van die handige vouwladders te gebruiken. Niet alleen kunnen vouwladders makkelijk verplaatst worden, maar ze geven je ook de mogelijkheid om al je schoonmaakproducten en gereedschappen mee naar boven te nemen en vervolgens op het handige platform te leggen. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar maakt het klussen ook een stuk makkelijker en veiliger.

4. Gebruik geen grove materialen

Het kan zijn dat je flinke plekken tegenkomt die maar lastig schoon te maken zijn. Hoe aantrekkelijk het ook kan lijken, kies er nooit voor om grove materialen zoals bijvoorbeeld een staalborstel te gebruiken. Hoewel het vuil snel verwijdert zal zijn, is de kans groot dat je de gevel beschadigt en hierdoor niet alleen een schoonmaak, maar een complete renovatie nodig gaat hebben.

5. Schakel een specialist in

Is je gevel te poreus of in te verre mate vervuild of beschadigd om het zelf aan te pakken? Dan kun je beter op zoek gaan naar een specialist. Zij weten namelijk precies hoe bepaalde gevels behandeld kunnen (en mogen) worden en zorgen ervoor dat jouw gevel er in no-time weer als nieuw uitziet. Mocht een schoonmaak niet voldoende zijn, dan kunnen zij je adviseren op het gebied van een renovatie. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Stoer interieur: neem de tijd om de juiste elementen samen te voegen!
mooi-nachtkastje Next post Maak je slaapkamer helemaal af met deze mooie design nachtkastjes