Read Time:5 Minute, 7 Second

De Scandinavische woonstijl is de laatste jaren alleen maar populairder geworden en dat heeft verschillende redenen. Wie op zoek is naar een stijl waarbij gezelligheid, functionaliteit en comfort zo goed mogelijk worden gecombineerd, is deze stijl immers perfect.
Het spreekt voor zich dat er heel wat komt kijken bij het inrichten van je woning op een bepaalde manier en de Scandinavische woonstijl is daar geen uitzondering op. Hoewel je ongetwijfeld denkt aan meubilair, schilderwerk en de vloer is het ook van belang dat je aandacht besteedt aan de details. Zoals Scandinavische design gordijnen!

Alles over Scandinavische design gordijnen

Niet alleen bij de Scandinavische woonstijl maar ook bij andere stijlen wordt het belang van degelijke gordijnen maar al te vaak onderschat. Het is echter een element dat zeker kan bijdragen tot het comfort, de look en de feel van de ruimte. Dus waarom zou je niet meteen kiezen voor de beste optie?

Voor de zoektocht naar de beste gordijnen die passen in een typisch Scandinavisch interieur gestart kan worden, is het eerst en vooral belangrijk om te weten wat de Scandinavische stijl nu precies zo uniek maakt. Zodra je een duidelijk overzicht hebt op de eigenschappen van deze stijl, is het gemakkelijker om de juiste gordijnen te zoeken!

1. Lichte kleuren zijn troef

Eerst en vooral kenmerkt deze stijl zich door het gebruik van frisse, lichte kleuren. Een Scandinavisch ingerichte woning zal tinten als turquoise, pastel kleuren en lichte natuurlijke bruintinten op een unieke manier gaan combineren, waardoor de woning als geheel gezellig en open oogt.

2. Eenvoudige designs gebruiken

Daarbij komen bij dergelijke interieurs zelden ingewikkelde patronen of geometrie kijken. De meubelstukken zijn erg eenvoudig, er wordt niet vaak gebruik gemaakt van contrasterende kleuren – en dat betekent dus ook dat je daar rekening mee moet houden bij de zoektocht naar goede gordijnen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen creative designs bestaan!

3. Afwisseling houdt het leuk

Niettemin maakt men bij een Scandinavisch design toch vaak gebruik van contrasterende ontwerpen. Zo kan je een massief houten tafel gaan combineren met stoelen die er op het eerste zicht niet bij passen maar samen wel een leuke uitstraling hebben. Die afwisseling geeft een Scandinavisch interieur precies de speelse look die je ervan verwacht!

Hoe kies je nu de beste gordijnen voor in een Scandinavisch design interieur vinden?

Nu duidelijk is wat de Scandinavische woonstijl precies onderscheidt van andere stijlen, is het natuurlijk nog een kwestie van op zoek te gaan naar de beste gordijnen. Rekening houdende met bovenstaande factoren is die zoektocht meteen een stuk eenvoudiger.

Het aanbod aan gordijnen die passen in een typisch Scandinavisch interieur is logischerwijs erg uitgebreid. De volgende voorbeelden geven je echter in elk geval al een goed idee!

1. Een lichtdoorlatend beige gordijn

Ben je op zoek naar prachtige Scandinavische interieur gordijnen, dan is het de moeite waard om beige modellen te kiezen. Niet alleen zijn deze lichtdoorlatend, waardoor de ruimte er dus meteen veel opener uitziet, maar de opvallende beige kleur geeft ook nog eens een unieke indruk aan het interieur. Deze gordijnen vallen perfect te combineren met typisch Scandinavisch meubilair en decoratie.

2. Een koivukuja gordijn met unieke patronen

Koivukauja gordijn vanaf €74,-

Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever wat meer leven in de brouwerij brengt met je Scandinavische design gordijnen en daar zijn Koivukuja modellen perfect voor. Deze gordijnen zijn eveneens lichtdoorlatend maar vallen vooral op dankzij de unieke, blauwachtige tekeningen en patronen die op het materiaal verwerkt zijn.

3. Een 18de eeuws natuurgordijn

Sunshine 18de eeuws gordijn natuur vanaf € 84,-

De Scandinavische stijl maakt zoals vermeld vaak gebruik van natuurlijke materialen. Ook Scandinavische interieur gordijnen zijn op een gelijkaardige manier vervaardigd en 18e eeuwse natuur gordijnen zijn daar het bewijs van. De rustgevende uitstraling van de uit pure linnen gemaakte gordijnen passen perfect in een Scandinavisch interieur!

4. Een Sunway vouwgordijn

Sunway is een merk dat keer op keer met unieke gordijnen uitpakt, zoals een uit natuurlijke stof vervaardigd vouwgordijn. Functionaliteit en stijl komen in deze gordijnen prachtig samen en daardoor geven ze je de kans om je Scandinavische interieur perfect af te werken.

5. Een Dalsland gordijn met lint

Dalsland gordijn met lint vanaf €132,-

Ook Himla is als vooraanstaande merk het overwegen waard als je prachtige gordijnen zoekt. Zo bestaan er gordijnen in een zomers fris pastelgroen, die met sierlijke linten afgewerkt zijn. Zowel de fijne stof als de lichtdoorlatendheid van deze Scandinavisch design gordijnen maken ze de perfecte optie voor een dergelijk interieur.

6. Een gordijn met strijkstrip

West Curtain met strijkstrip vanaf €167,-

Ten slotte is het ook mogelijk om te gaan voor een iets donkerdere Scandinavisch design gordijnen. De modellen van Linum zijn minder lichtdoorlatend maar passen wel perfect in een Scandinavisch interieur, mede door het gebruik van een natuurlijke stof en een unieke strijkstrip. De perfecte oplossing voor wie wat meer kleur afwisseling in het interieur wil brengen!

Het aanbod aan Scandinavische interieur gordijnen is natuurlijk nog veel uitgebreider dan bovenstaande voorbeelden maar toch heb je op deze manier al een duidelijk beeld van wat je kan verwachten. Natuurlijke materialen, effen kleuren en unieke designs zijn allemaal typerende karakteristieken van gordijnen voor in een Scandinavisch interieur – en het zijn juist die eigenschappen die je helpen om je woning een unieke, tijdloze look te geven!

Vertrouw op kwaliteit en duurzaamheid voor de beste gordijnen

Welke keuze je ook maakt om je Scandinavische interieur af te werken met mooie gordijnen, kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid is een must-do. Vertrouwen op het aanbod van een gespecialiseerd aanbieder is dan ook het beste dat je kan doen om je interieur een extra dimensie te geven met gordijnen die niet enkel goed bij je huidige stijl passen, maar waar je ook nog eens heel lang van kan genieten.

Een speciaalzaak zal je niet enkel de mogelijkheid geven om te kiezen uit een breed gamma aan kwalitatieve gordijnen voor in een Scandinavisch design interieur maar kan je ook altijd bijstaan met gedegen advies en een duidelijk antwoord op alle vragen die je hebt bij de zoektocht naar de beste Scandinavische gordijnen. Het resultaat is een prachtige Scandinavische woning met de perfecte gordijnen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin aanleggen Previous post Wees de lente voor en start aan je tuin
trapleuning Next post Dit is waarom een trapleuning zo belangrijk is voor bij jouw in huis!