Read Time:5 Minute, 9 Second

Strakke interieurs zijn in, en vooral die interieurs waarin gebruik gemaakt wordt van veel wit in combinatie met naturel hout. De lichtinval is optimaal en het ruimtegevoel is groot. Noem het modern of minimalistisch, een Scandinavisch modern interieur straalt van het licht. Uiteraard wil je deze frisse moderne sfeer ook ’s avonds behouden. Scandinavische hanglampen zijn hiervoor zeker een must. Wij zochten voor jou een aantal zeer bijzondere Scandinavische design hanglampen uit. Het is maar een kleine selectie uit de vele prachtige Scandinavische hanglampen. Laat je inspireren! Je zult merken dat de Scandinaviërs er niet voor terugdeinzen om met topontwerpers samen te werken: heel wat Scandinavische hanglampen zijn pure hedendaagse design aan een betaalbare prijs.

Scandinavische hanglamp

Scandinavische design hanglampen voor in een modern interieur

Scandinavische hanglampen geven een natuurlijke indruk zonder klassiek of landelijk over te komen. In een modern Scandinavisch interieur ligt de nadruk op een frisse uitstraling. Wat de lampen betreft: elke Scandinavische hanglamp geeft veel licht, zonder storend te zijn. Moderne Scandinavische hanglampen zijn opgebouwd uit wit en/of naturel of eventueel lichtjes gekleurd hout. Subtiel, kunstzinnig, eigenwijs en rechttoe rechtaan is het minste wat je van elke Scandinavische design lamp kunt zeggen. Zoek jij hanglampen voor in modern interieur? Dan zit je met moderne Scandinavische hanglampen vast en zeker goed. Een Scandinavische hanglamp kun je ergens situeren tussen futuristisch, minimalistisch en soms ook een beetje retro.

Nummer 1: De Octo 4240 Scandinavische lamp van Secto Design

hanglampen voor in modern interieur

Octo 4240 hanglamp à € 799,99

Deze moderne Scandinavische hanglamp bestaat uit houten lamellen die het licht diffuus de kamer insturen. Het is een lamp die op een discrete manier sfeer brengt. De ronde vormen zijn ideaal om bijvoorbeeld de strakke lijnen in je moderne interieur te doorbreken. Deze hanglamp is in verschillende tinten verkrijgbaar. Op die manier kun je je lamp perfect aanpassen aan je interieur.

Nummer 2: De Kwist design hanglamp van Örsjö Belysning

hanglamp met Scandinavisch design

De Kwist lamp van Örsjö Belysning à € 1.655,-

De topontwerper Jonas Bohlin heeft bij deze Scandinavische hanglampen gekozen voor enerzijds rechte hoekige lijnen, maar anderzijds voor krommingen en bolvormige lichtelementen. Deze hanglamp met Scandinavisch design springt onmiddellijk in het oog. Dankzij de acht armen kun je het licht heel gericht laten schijnen. Kies je voor strak wit of voor messing? In ieder geval: deze Scandinavische design hanglamp is zowel functioneel als decoratief.

Nummer 3: Vertigo van Petite Friture

moderne Scandinavische hanglampen

Petite FritureVertigo hanglamp

Met een doorsnede van maar liefst 140cm is dit een vrij ‘aanwezige’ lamp in je kamer. En… er bestaat nog een grotere variant van deze Scandinavische hanglampen, namelijk 200cm. Dit is echt een Scandinavische hanglamp waarmee je kunt uitpakken. De elegante lijnen doen deze moderne Scandinavische hanglamp als het ware zweven. Ze is te verkrijgen in wit, zwart en messing, maar ook in een groene variant voor wie op een subtiele wijze kleur in huis wil halen.

Nummer 4: De Opal Shade moderne design hanglamp van Warm Nordic

Een team van internationaal gerenommeerde desingers staat altijd klaar voor vernieuwend Scandinavisch design. Deze lamp is gebaseerd op een jaren 60 model en daardoor krijgt deze Scandinavische design hanglamp extra charme. Ze is te verkrijgen in verschillende kleuren, want niet iedereen houdt het bij enkel wit en naturel hout. Ook andere kleuren zoals honinggeel, rustiek rood of pine green vinden hun intrede in Scandinavische interieurs. De opengewerkte structuur in de lampenkap komt terug in gelijkaardige lampen van deze designer: de Opal Lamella en de Opal Arch ontwerpen.

Nummer 5: De Patera hanglamp van Louis Poulsen

moderne Scandinavische hanglamp

Louis PoulsenPatera hanglamp à € 1205,99

Louis Poulsen ontwerpt en produceert al lampen van in 1874. Deze Scandinavische hanglamp Paterna is een staaltje van hoogwaardig Scandinavisch design. De openingen in de lampenkap zijn perfect uitgemeten zodat het licht niet rechtstreeks in je ogen schijnt. Wil je een egale witte lamp of ga je voor een gewaagde zilveren uitvoering?

Nummer 6: Het Scandinavisch design van de Top Hanglamp van Zero

Scandinavische design hanglamp

ZERO Top hanglamp à € 1.252,00

Dit is een voorbeeld van pure strakke Scandinavische vormgeving. Het architectenbureau Tham & Videgård Hansson hebben hun stempel reeds uitvoerig gedrukt op de Scandinavische (binnenhuis)architectuur. Net als in hun huizen komt de strakke maar sterke vormgeving terug in deze mooie Scandinavische hanglamp. Je hoeft de lamp niet mooi horizontaal te hangen, maar kunt ze zodanig buigen dat ze gericht licht geeft. Als je er enkele samen hangt, creëer je een echt kunstwerkje.

Nummer 7: De Fisherman design hanglamp van Zero

Scandinavisch modern interieur
ZERO Fisherman lamp à € 1.162,00

‘Het ordinaire wordt extraordinair’. De internationaal bekende ontwerper, Mattias Ståhlbom liet zich voor deze lamp inspireren door de oude dobbers van vissersnetten. In deze mooie Scandinavische hanglampen, die trouwens handgemaakt zijn, komt het oude vakmanschap samen met een moderne uitstraling. De naturel kleur van het touw en het witte van de lamp vormen een opvallend contrast in deze mooie Scandinavische hanglamp. Deze moderne Scandinavische hanglampen zijn voldoende groot om bijvoorbeeld als centraal punt boven de eethoek te hangen. Anderzijds kun je enkele van deze Scandinavische hanglampen verspreid over je kamer hangen. Het opaal glas zorgt ervoor dat het licht niet in je ogen schijnt. Met deze lampen creëer je een gezellige sfeer in je Scandinavisch modern interieur.

Nummer 8: De Artichoke 600 lamp van Louis Poulsen

scandinavische design hanglampen
Louis Poulsen PH artichoke à 8928,-

Alweer geeft deze topdesigner het beste van zichzelf in deze mooie Scandinavische hanglampen. Bij deze Scandinavische hanglampen kun je kiezen tussen uitvoeringen in koper, RVS of wit. De naam van deze hanglamp met Scandinavisch design is perfect gekozen. Maar liefst 72 blaadjes aan 12 stalen bogen vormen deze Scandinavische design lamp. Louis Poulsen houdt zich strikt aan de criteria waaraan zijn lampen moeten voldoen: comfort, functie en tegelijkertijd ambiance. Het licht wordt mooi verdeeld door de kamer. Van welke kant je deze Scandinavische hanglamp ook bekijkt, ze brengt een kunstzinnige sfeer in de kamer.

Je hanglampen in je interieur

Scandinavische design hanglampen komen pas tot hun recht als ze volledig in het interieur passen. Dit geldt uiteraard ook voor Scandinavische hanglampen. Eén ding is zeker: Scandinavische hanglampen hebben een grote impact op de uitstraling van je kamer. Wees kritisch en experimenteer. Dan creëer je vast en zeker dé perfecte sfeer in je woning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Mooie driehoekige tuinsets Previous post Een tuin vol gezelligheid dankzij mooie driehoekige tuinsets
Palm als kamerplant Next post Een palm als kamerplant