Read Time:2 Minute, 48 Second

Wat maakt mozaïek tegels zo speciaal? De uitstraling en vele opties!

Ze duiken de afgelopen tijd steeds vaker op in Nederlandse huizen: het fenomeen mozaïek tegels. Het is vooral de gezellige, luxe en decoratieve uitstraling van mozaïektegels die deze tegelsoort zo geliefd maakt. Deze tegels in het interieur gebruiken geeft de sfeer in huis een flinke oppepper. Verder zijn de vele toepassingsmogelijkheden een echt pluspunt van mozaïek tegels. Zo kunnen ze in verschillende ruimten worden – denk aan de woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer of het toilet -, en ze zijn in allerlei materiaalsoorten verkrijgbaar. Populair zijn bijvoorbeeld mini keramische tegels in de woonkamer, maar ook glasmozaïek en natuursteen zijn mooie voorbeelden van hoe mozaïek gebruikt kan worden. In elk geval zorgt mozaïek altijd voor een verrassende en opvallende uitstraling van het interieur. Of je jouw huis nu modern, industrieel of traditioneel-klassiek hebt ingericht, het maakt eigenlijk niet uit: het gebruik van tegels van mozaïek heeft altijd meerwaarde. 

Inspiratie 1: mini keramische tegels

Mozaiek wandtegels

Mini keramische tegeltjes zijn vooral leuk om visueel een boost te geven aan bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken of de badkamer. Doorgaans worden niet complete ruimten met deze veelal kleurige minitegeltjes voorzien, maar een gedeelte van de ruimte. Door het gebruiken van mini keramische tegels kun je vooral een deel van een ruimte visueel accentueren en eruit laten springen. Wat betreft kleuren zijn de mogelijkheden van keramische minitegels nagenoeg onbeperkt. Of je nu van felle, primaire kleuren keramiek houdt voor een moderne sfeer, of een luxe uitstraling wilt creëren door zakelijke kleuren als wit, zwart, grijs of lichtblauw te gebruiken: feitelijk is alles mogelijk met keramiek! Een prachtig effect geeft bijvoorbeeld het aanbrengen van mini tegels van keramiek in de eetkamer, als een extra wanddecoratie. Maar ook in de keuken kun je een uniek gedeelte creëren voor bijvoorbeeld jouw koffiebonenapparaat, door op de plek waar deze staat enkele bruine of rode tegels met minikeramiek aan te brengen. 

Inspiratie 2: mozaiek wandtegels

De keuken of doucheruimte valt goed op te vrolijken door de ruimte te voorzien van stijlvolle of luxueuze mozaiek wandtegels. Qua vormgeving, profielen, patronen en kleur pas je de mozaiek wandtegels natuurlijk aan op de sfeer die je wilt ontwikkelen. Voor een zakelijke en strakke uitstraling kun je goed uit de voeten met kleuren als wit, grijs, lichtblauw. Wil je een romantische en warme sfeer creëren, dan zijn kleuren als roze, rood of lichtblauw ideaal. Ten slotte kun je ervoor kiezen om een landelijke, natuurlijke en authentiek sfeerbeeld te maken. Dat kan met kleurpatronen als rood, bruin, groen en geel. Succes met jouw zoektocht naar de perfecte mozaïektegels! 

Inspiratie 3: zelf accessoires van keramiek maken

Met kleine mozaieksteentjes en mozaiektegels kun je nog meer dan alleen de wanden of vloeren betegelen. Buit de creatieve mogelijkheden van keramiek nog verder uit. Dit kan bijvoorbeeld door een dienblad te beplakken met keramieksteentjes of zelf keramiekstukjes op een vaas te lijmen. 

Inspiratie 4: kies voor houten mozaiek in de badkamer 

Een badkamer is prachtig te bekleden met mozaiek tegels met een houtprofiel. Zeker als jouw badruimte voorzien is van een houten sauna of houten badmeubilair. Door te kiezen voor mozaiek met een houtprofiel accentueer je de landelijke, natuurlijke uitstraling van jouw badkamer nog nadrukkelijker. Een badkamer met houttonen is een badkamer waar je volledig tot rust kunt komen en je even helemaal in de rust en vrijheid van de natuur waant.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
betongaas in je interieur Previous post Betongaas in je interieur, voor de enige echte industriële look
verhuisplannen Next post Verhuisplannen? Vergeet dit niet te regelen!