Read Time:1 Minute, 37 Second

De zon laat zich zien, nieuwe blaadjes verschijnen aan de bomen en het winterdekbed mag naar zolder. Nederland komt weer buiten en de lente is in aantocht. De lente is ook het juiste moment om de tuin aan te leggen.

Heb je van nature niet veel geduld en wil je dat je tuin er direct fris en fruitig bijstaat? Dat kan met kant-en-klare grasmatten, planten of bomen. Je moet hiervoor iets dieper in de buidel tasten, maar dan krijg je er gevormde planten en/of bomen voor terug. En na de tuinaanleg hoef je niet in de weer met een heggenschaar om je jonge bomen te snoeien, het model is er immers al.

Tuinexpert inschakelen

Heb je geen tijd, zin of groene vingers om je eigen tuin aan te leggen? Besteed het aanleggen van je tuin uit aan een professionele vakman. Tuin aanleggen kun je door zowel een bedrijf als zelfstandige hovenier laten doen. Zij kunnen zowel het ontwerp, de aanleg als het verdere onderhoud van de tuin verzorgen. Tip: wacht er niet te lang mee. De agenda van een hovenier is dit seizoen snel gevuld.

Wat kost je tuin?

De kosten voor een tuin aanleggen kun je eigenlijk zo hoog maken als je wilt. Gaat het enkel om het aanleggen van een tegelvloer of graszoden? Of wil je ook een schuur laten plaatsen? Misschien droom je van een vijver in de tuin… Als je de klus uitbesteedt, zou je kosten en tijd kunnen besparen op het voorbereidende werk, zoals het leeghalen van je tuin (oude bestrating en planten) en/of het slopen van de schutting. Ook is het handig om alvast na te denken over het ontwerp en je wensen. Voor de kosten die door de hovenier in rekening worden gebracht, spelen een aantal factoren mee. Denk hierbij aan de omvang van het project, de oppervlakte van je tuin, het benodigde materiaal, de manuren, voorrijkosten en eventuele, speciale wensen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
planten behang Previous post Met tropisch behang creëer je een ware jungle in je hippe interieur
scandinavische design gordijnen Next post Scandinavische design gordijnen die perfect aansluiten bij een typisch Scandinavisch interieur.