Read Time:3 Minute, 15 Second

Een open kast begint meer en meer ons interieur te veroveren. Je kunt ze in elke stijl van interieur en in elke grootte van woning verwachten. Ze past gewoon overal. Wij gingen voor jou op zoek naar een paar mooie exemplaren en laten jou in dit artikel zien wat je er allemaal mee aankan. 

Een open kast voor elk interieur

industriele open kast

Een open kast bestaat in elk soort materiaal. Daarom is het vrij makkelijk om voor elk interieur de geschikte open kast te vinden. Heb je een industrieel pand? Dan ga je voor een industriele open kast van metaal en bijvoorbeeld houten legplanken. Deze past ook uitstekend in een landelijke omgeving waar je ook veel hout in het interieur ziet. Heb je een minimalistische of Scandinavisch woning? Kies dan voor een Scandinavische open kast die bijna niet opvalt. Hou je van vintage? Dan kun je voor een volledig metalen open kast gaan. Deze past ook perfect in een stoer industrieel pand.

Met een open kast kun je alle kanten uit

Of je nu kiest voor een industriële open kast of je gaat voor een Scandinavische open kast, dit type van kasten biedt heel wat mogelijkheden. Je kiest bijvoorbeeld voor een open kast met legplanken die op dezelfde hoogte geplaatst zijn. Dergelijke industriële open kasten hebben een strakke en stoere look. Wil je het liever wat speels? Dan kies je voor een open kast met ongelijke legplanken, uitschuifbare rekjes, schoenplanken en kleerhangers. Het kan allemaal met open kasten. Jij kiest zelf de indeling van je kast in functie van wat je er wilt mee aanvangen.

Open kasten bieden heel wat voordelen

Scandinavische open kasten zijn heel minimalistisch. Ze lijken op te gaan in het interieur. Daardoor komen alle objecten die je in open kast Scandinavisch plaatst volledig tot hun recht. Dit heeft heel wat voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een open kast Scandinavisch in je slaapkamer. Je hebt een mooi overzicht van al je kleren, schoenen en accessoires. De kans dat je uren zit te zoeken naar dat ene kledingstuk is miniem. En het zal niet zo vaak meer voorkomen dat je kledingstukken ‘vergeet’ omdat ze niet meer in het oog liggen in je kast. Kies je voor een open kast industrieel voor je loftwoning? Dan heb je de mogelijkheid om ze tegen de muur te plaatsen, of je kunt ze als room divider opstellen. Een open kast industrieel laat je toe om de grote ruimtes in je pand toch in gezellige hoekjes in te delen. Industriele open kasten laten enerzijds het licht toch nog doorheen je pand schijnen, en anderzijds functioneren ze toch als echte kast. Of het nu gaat over moderne, landelijke, rustieke of Scandinavische open kasten, ze zijn lichtgewichten en kunnen daardoor makkelijk overal ingezet worden. De ene keer dienen ze als boekenrek, een andere keer zijn ze ideaal om al je vakantieherinneringen uit te stallen, nog een andere keer gaan ze mee als je dochter of zoon op kamers gaat wonen. Anders dan bij een gewone kast, zijn deze open kasten veel meer flexibel. Ze zijn vrij voordelig in prijs en ze zijn een echte meerwaarde in je woning. 

industriele open kast

Welke open kast kies jij?

Vooraleer over te gaan tot je aankoop, bedenk dan welke kast het beste bij jou past en waar ze zal komen te staan. Kies je voor een functionele of een decoratieve open kast, of voor beide? Hoe groot moet ze zijn en uit welk materiaal moet ze bestaan? Bekijk welke objecten en meubelen je al in je kamer hebt staan en laat je open kast hier volledig bij aansluiten. Het is tenslotte een volwaardig meubelstuk dat evengoed de sfeer bepaalt als je tafel, stoelen en fauteuils bijvoorbeeld. Beschouw een open kast dan ook als een echt meubelstuk en niet zozeer als gewoon een rekje tegen de muur. Je kunt er heel wat sfeer mee creëren en je ruimte mooi mee aankleden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een hangmat in je woonkamer Previous post Hang een hangmat op! Heerlijk om in te relaxen en een leuke aanvulling op je interieur
lente brengen in je interieur Next post Breng de lente in je interieur!