Read Time:2 Minute, 0 Second

Trends kennen we op alle gebieden. Zo zijn er jaarlijks diverse trends voor wat betreft kleuren en kleding. Ook op het gebied van haarden zijn er echter trends. Ben jij van plan om binnenkort een haard te plaatsen? Of wil je jouw oude vervangen door een moderne variant? Dan wil je uiteraard wel met de tijd meegaan. Wat dat betreft doe je er goed aan de trends op dit gebied te volgen. Maar ja, dat is natuurlijk wat lastig wanneer je niet weet wat deze zijn. Voor de trends op het gebied van haarden ben je hier echter aan het juiste adres. In onderstaande tekst zetten wij de laatste trends voor jou op een rijtje!

Een duurzame haard

In een haard vindt verbranding plaats. Duurzaamheid en een haard lijken dan ook twee dingen die niet bepaald samen gaan. Toch is dit met de innovaties van de afgelopen jaren wel degelijk het geval. Er zijn tegenwoordig namelijk haarden op de markt die je kunt koppelen aan een warmtepomp. De pomp zorgt voor de basisverwarming in jouw woning en de haard doet vervolgens de rest. Op deze manier draait jouw pomp dus aanzienlijk minder en dat scheelt jou weer energie.

Integreer een haard in een centrale muur

Vroeger werd een haard of kachel vaak tegen een buitenmuur geplaatst of in een hoek gedrukt. Op deze manier stond de haard namelijk niet echt in de weg. Het is immers ontzettend onhandig om zo’n apparaat middenin jouw woning te plaatsen. Toch is het centraal plaatsen van de haard in een woning wel een trend aan het worden. De haard wordt in dat geval vaak verwerkt in een muur. Jij kunt er zelfs voor kiezen om glaswerk rondom de haard te plaatsen. Op deze manier kun jij vanaf meerdere plekken genieten van de dansende vlammen en de warmte.

Blaas een oude haard nieuw leven in

Heb jij thuis nog een oude haard en wil je deze graag weer gebruiken? Dat is vaak mogelijk. Je moet er in dat geval wel voor zorgen dat het rookkanaal goed vrij is. Mogelijk moet het rookkanaal zelfs vervangen worden. Vaak kan een schoorsteenveger een flexibel rookkanaal inbrengen in het bestaande kanaal. Hierdoor hoeft er geen hak- en breekwerk verricht te worden. Een schoorsteenveger kan overigens ook bepalen of het überhaupt nodig is om het rookkanaal te vervangen. Misschien kan het huidige kanaal ook nog wel gebruikt worden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
urban jungle interieur Previous post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: Into the jungle
frisse slaapkamer Next post Met deze 7 tips is je slaapkamer snel weer fris