Read Time:2 Minute, 35 Second

Ben je een slechte slaper? Er kunnen talloze redenen zijn waarom je gebroken nachten hebt. Soms kan je er geen oorzaak van vinden. Echter kunnen slaapkamerplanten vaak een positief effect hebben op je nachtrust vanwege de zuiverende en rustgevende eigenschappen. En het oogt natuurlijk ook leuk met de diverse kleuren. Daarnaast zijn planten ook nog eens een goedkope manier om je slaapkamer een metamorfose te geven. Hier vind je alvast 5 prachtige planten voor slaapkamer. 

Aloë Vera, de kleine kracht

De Aloë Vera is een kleine plant met puntige bladeren die de lucht in jouw slaapkamer zuivert zodat jij een stuk beter kunt slapen. Omdat het een kleine plant is, kan je het makkelijk op diverse plekken neerzetten, maar zorg er wel voor dat er genoeg lichtval op de plant komt, dat heeft deze hard nodig. De plant past goed in een moderne huisstijl. 

Poster above red bed with blanket in grey bedroom interior with plants and carpet. Real photo

Een klimop heeft veel voordelen

Nog een plant die past in het rijtje van zeer goede slaapkamerplanten is de klimop. Deze zorgt net als de Aloë Vera voor een goede zuivering van de lucht en is ook voor mensen met allergieën een zeer goede optie om te gebruiken. Het grote voordeel van deze plant is ook nog eens dat je er veel minder moeite voor hoeft te doen, er is bijna geen onderhoud nodig. En je kunt de plant, zoals de naam al doet vermoeden, op diverse plekken omhoog laten groeien. 

De Jasmijnplant

Wil je rust, dan kies je de Jasmijnplant. Deze plant staat bekend om de rustgevende eigenschappen. Dankzij dit rustgevende gevoel sta je opgewekt op ’s ochtends en ken je een hele dag werken weer aan. Ook de Kaapse Jasmijn is een goede kandidaat om je geest meer rust te geven tijdens de nacht. Combineer deze planten met de andere luchtzuiverende planten voor een sterk verbeterde gemoedsrust en een stuk minder hoofdpijn. Kies eventueel de graslelie bij de Jasmijnplant om je dagelijkse stress te verminderen. En hou je van een lekkere lucht? Ook dan ben je aan het goede adres, de jasmijnplant geeft een lekkere geur af. 

slaapkamerplanten

Stijlvolle planten: Vrouwentongen

Als je een extra sfeervolle plant wilt hebben in de slaapkamer, dan mag de Vrouwentong niet ontbreken. De lange geel/groene bladeren geven een extra sfeervol karakter aan de slaapkamer. Deze plant kan je mooi combineren met de Aloë Vera om je kamer te voorzien van een gezonde, schone lucht die zorgt voor een heerlijke nachtrust. Deze plant heeft minder behoefte aan zonlicht en water, dus kan je deze ook op een andere leuke plek neerzetten, wellicht op een plank of bij je bed. 

De kleurrijke lavendel

De lavendel is de laatste kandidaat van de lijst planten voor slaapkamer. Deze plant heeft ook het voordeel dat het helpt de stress van de dag tot een lager niveau te brengen. Daarbij zorgt het voor een regelmatige en lagere hartslag waardoor je meer ontspannen zult dromen. En ook zal je hierdoor dus met een stuk beter uitgeslapen gevoel de dag beginnen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gezellig balkon Previous post Maak van je balkon een extra huiskamertje
type verf Next post Wanneer gebruik je welk soort verf?