Read Time:1 Minute, 52 Second

Als je een industriële stijl in huis hebt dan heb je er waarschijnlijk één of meerdere van in huis, een loftdeur. Een ophangsysteem zorgt ervoor dat je de deur open of dicht kunt doen door hem over de rails heen te schuiven. Een loftdeur heeft veel voordelen en is vooral echt gaaf in ieder interieur. Je kunt een loftdeur namelijk gebruiken voor een inloopkast, badkamer of keuken. Er is geen beperking in het plaatsen van een loftdeur.

loftdeuren
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/364932376048370102/

De voordelen van een loftdeur

Bij het installeren van een loftdeur heb je natuurlijk één groot voordeel ten opzichte van andere deuren. Doordat je de deur aan een hangsysteem bevestigt, neemt de deur eigenlijk geen ruimte in. De scharnieren die er bij een ‘normale deur’ voor zorgen dat hij kan openslaan zijn bij een loftdeur niet aanwezig. De deur neemt dus geen  nuttige ruimte in om open te gaan. Dit komt doordat de verloren ruimte langs de muur toch niet bruikbaar is. De ruimte langs de muur waar de loftdeur langs open gaat is geen bruikbare ruimte. Je kunt een loftdeur dus super goed gebruiken om in een krappe ruimte geen last te hebben van openslaande deuren. Maar naast het nut van een loftdeur is ook de uitstraling erg belangrijk.

Een loftdeur zorgt voor een luxe uitstraling

Een loftdeur in huis zorgt voor een extra mooie toevoeging aan het interieur. Een loftdeur heeft een luxe uitstraling en zorgt vaak voor een mooie eyecatcher in een kamer. Een mooie loftdeur naar de badkamer geeft jouw badkamer meteen een luxe uitstraling. Bij het kiezen van een loftdeur wordt er veelal gekozen voor een houten deur in combinatie met een zwarte metalen hangsysteem. Deze combinatie past goed in een industrieel interieur. Maar je kunt natuurlijk zelf beslissen of je een houten, glazen of metalen deur wilt. En bij een loftdeur kun je alle mogelijke deuren combineren met alle mogelijke ophangsystemen. Dus mocht je na een aantal jaar de kleur zat zijn? Dan kun je heel gemakkelijk een nieuwe combinatie creëren.

Heb jij al een loftdeur in huis? Welke soort loftdeuren zou jij graag willen?

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
lounge ligbed Previous post Heerlijk ontspannen met een lounge ligbed voor in de tuin
Next post Hippe tuinmeubelen van Fermob