Read Time:2 Minute, 19 Second

Steeds meer mensen gaan thuis werken en het is dan erg belangrijk om een goede werkplek te hebben. Het standaard bureau waar je af en toe aan werkt is vaak niet praktisch genoeg om hele dagen achter te zitten en geconcentreerd te kunnen werken. Misschien heb je al een goed bureau maar wil je jouw werkplek even een make-over geven, het kan allemaal. Met deze vijf stappen heb je in no-time een leuke fijne werkplek gecreëerd waar je goed aan kunt werken.

  • Zorg voor voldoende licht

Het is de eerste stap omdat dit het belangrijkste is, zorg voor voldoende licht. Je kunt nooit goed werken als je constant moeite moet doen om alles te kunnen lezen. ’s Zomers heb je vaak genoeg daglicht van buiten maar ’s winters is het lang donker en daar heb je ook met werken last van. Zorg dus voor voldoende licht op jouw werkplek.

  • Een bureau op de juiste hoogte

Iedereen heeft wel eens een tijdje gewerkt aan een bureau dat te hoog was en kwam thuis met verstijfde spieren. Als een bureau te hoog staat dan trek je jouw schouders automatisch op en dit zorgt voor pijn in je nek en rug. Het is daarom belangrijk dat je een bureau neemt dat de goede hoogte heeft zodat jij geen klachten krijgt na het werken. Hieronder is een tabel te vinden met de hoogte die je kunt aanhouden.

Lengte persoon Hoogte bureau
150 cm 62 cm
155 cm 64 cm
160 cm 66 cm
165 cm 68 cm
170 cm 70 cm
175 cm 72 cm
180 cm 74 cm
185 cm 76 cm
190 cm 78 cm
195 cm 80 cm

 

  • Kies een goede bureaustoel

Naast de hoogte van het bureau is ook de bureaustoel erg belangrijk. Vaak is de beste optie om een bureaustoel aan te schaffen die op verschillende manieren verstelt kan worden zodat je deze ten allen tijden kunt veranderen.

  • Zorg voor een persoonlijke touch

Natuurlijk is een werkplek persoonlijk en is het leuk om er een persoonlijke touch aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld een leuke quote die bij jou past op de muur achter het bureau schilderen. Persoonlijke foto’s of tekenen op hangen kan ook een leuke persoonlijke touch zijn voor jouw werkplek.

  • Creëer voldoende opbergruimte

Een ander praktisch probleem in een werkplek is vaak de opbergruimte. In een bureau zit vaak weinig opbergruimte maar je hebt wel veel spullen en dus wordt een werkplek binnen no-time een rommeltje. Daarom is het handig om een los kastje te kopen wanneer er geen ruimte in het bureau is om voldoende spullen op te ruimen. Je kunt dan jouw bureau vrij houden en goed geconcentreerd aan het werk gaan.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.nl

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Besparen op je maandelijkse woonlasten
Next post Kunstgras als middelpunt in de onderhoudsvriendelijke tuin