Read Time:2 Minute, 25 Second

Als je je inrichting zat begint te raken is het tijd om het huis een kleine metamorfose te geven. Een muur in een andere kleur verven is daarvoor de perfecte optie, want het geeft de ruimte een compleet nieuwe uitstraling. Wij hebben hier onlangs nog een aantal inspirerende interieurboeken getipt, en ook in die boeken werd de accentmuur meermaals benoemd. Toch is het lastig om te kiezen welke muur je wilt verven en wat de effecten van een accentmuur zijn. In dit artikel geven wij jou tips en uitleg over de effecten van een accentmuur verven!

Kies een muur op basis van het gewenste effect

Ten eerste moet je natuurlijk beslissen welke muur je wilt verven. Een accentmuur verven geeft een ander effect afhankelijk van welke muur je kiest. Als je een korte muur kiest, wordt de ruimte over het algemeen iets kleiner. Als je de muur verft die langer is wordt de ruimte juist groter en wordt de ruimte in huis benadrukt. Als je de muur die tegenover de ingang een accentkleur geeft, wordt de ruimte ook kleiner. Dit kan bijvoorbeeld leuk zijn in een slaapkamer om zo een knusse sfeer te creëren in de slaapkamer.

een muur in een andere kleur

Kleuradvies voor jouw interieur

Een accentmuur verven kan natuurlijk in verschillende kleuren. Over het algemeen geldt dat hoe groter de muur is, hoe lichter de kleur is die je gaat gebruiken. Een lichte kleur zal de ruimte namelijk groter maken. Als je een grote ruimte knusser wilt maken, kies je voor een donkerdere kleur. Koop van tevoren eerst een aantal testers om zo te kijken welke kleur jij het mooiste vindt. Je kunt ook vragen om kleuradvies over jouw interieur door een stylist.

Het effect van een print

Je kunt de accentmuur natuurlijk ook behangen. Hierbij kun je een leuke print uitkiezen. Dit kan ook erg leuk staan, maar je moet opletten dat de print niet voor te veel drukte in huis zorgt. Als het een grote oppervlakte is, is behang met een mooie textuur misschien leuker dan een heftige print.

Gebruik apps om het effect te zien

Voordat je een muur in een andere kleur verft kun je ook kijken hoe het zou staan door middel van een app op je telefoon. Je maakt dan een foto van de muur en je kunt dan een kleur toevoegen aan de muur. Zo zie je hoe het eruit zal komen te zien. Op deze manier kun je ook de afweging maken van welke muur jij het mooiste vindt als accentmuur.

Probeer het gewoon!

De laatste tip is dat je het gewoon moet proberen. Als je al heel lang twijfelt, kun je gewoon de verf kopen en de muur verven. Je zult dan zien hoe het eruit ziet en als je het echt niet mooi vindt kun je het altijd weer verven naar de oorspronkelijke kleur. Soms moet je een gok wagen om de perfecte sfeer te creëren!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin overkapping Previous post Tijd voor uitbreiding? Breng de woonkamer de tuin in!
bidets Next post Een bidet in de badkamer: nieuwe badkamertrend voor 2020?