Read Time:3 Minute, 46 Second

Waar haal jij je interieurinspiratie uit? Uiteraard laat je je inspireren door blogsites als deze. Maar wanneer het je interieur betreft kun je je inspiratie natuurlijk overal vandaan halen. Er zijn verschillende magazines die je van iedere trend en seizoen op de hoogte kunnen brengen. Zo zijn er ook ontelbare vloggers en tv-programma’s die voor de nodige inspiratie zorgen. Maar in dit artikel willen wij een aantal inspiratiebronnen aanhalen waarmee je echt de diepte in kunt gaan: Interieurboeken. Naast dat je er inspiratie uit kunt halen staan ze vaak ook nog eens leuk in je interieur als tafelboeken. Wij zetten vijf van onze favoriete interieurboeken voor je op een rijtje.

Interior Design

Het boek Interior Design is bedoeld als een op zichzelf staand designstuk, vormgegeven om in een interieur te worden opgenomen als koffietafelboek, in een mooie kast of vrij op een sidetable. Het materiaal van het boek, de open rug, het leren label en de ontwerpschetsen op het kalkpapier zorgen voor een maximale beleving. 372 pagina’s voor de ultieme designinspiratie – van een zes meter hoge moderne keuken in een karakteristiek Rotterdams pand, een loftwoning in een getransformeerde melkfabriek tot een imposante entree van een kantorencomplex aan de Keizersgracht. Het boek bevat dertien nationale en internationale projecten, waaronder twee met een European Property Awards bekroond, en geeft weergaloos de kracht en creativiteit van Bertram Beerbaum en Kabaz weer.

var bol_sitebar={“id”:”bol_1586330323875″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000129189178″,”familyId”:”9200000129189178″,”site_id”:”1008649″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Interior%20Design%2C%20Bertram%20Beerbaum”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};

De interieurbijbel

De Interieurbijbel is een klassieker in zijn genre. Tien jaar na de eerste publicatie blijft dit unieke en uiterst praktische naslagwerk een absolute must voor iedereen die gepassioneerd bezig is met mooie interieurs.Honderd actuele materialen passeren de revue en worden uitgebreid in woord en beeld gebracht met meer dan duizend foto’s en verhelderende pro’s en contra’s.

Het boek toont realistische toepassingen, vaak getekend door Belgische (interieur)architecten. Het is een inspiratiebron voor ontwerpers en voor iedereen die van plan is grote of kleine werken aan zijn woning uit te (laten) voeren.

Nordic Moods – A guide to successful interior decoration

De ‘(New)Nordic Style’ is hier om nooit meer weg te gaan. De rijke Scandinavische materialen, pure kleuren en uitgesproken grafische stijl blijken tijdloos. Toch vervallen velen in clichés en is het niet makkelijk die verstilde schoonheid helemaal te evenaren.

In dit boek legt Katrine Martensen-Larsen stap voor stap en aan de hand van verschillende moodboards, thema’s, materialen, licht-, meubel- en vloerbekledingskeuze uit hoe je je eigen Scandinavisch interieur creëert.
Een visueel krachtig en praktisch boek dat elke interieurliefhebber in huis moet hebben.

Weg ermee – Over de schoonheid van minimalisme

Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo’n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimalisme ontdekt. ‘Leven alsof je op reis bent’, zonder onnodige ballast. In zijn boek Weg ermee deelt hij zijn visie op minimalisme:

‘Simpel gezegd is minimalisme, of het nu over architectuur, interieur of een levenswijze gaat, te beschrijven middels een kort zinnetje: teruggaan naar de essentie. En wat dat precies is, is voor ieder mens anders. Ontspullen is slechts het begin, minimalisme is je leven veranderen en jezelf met vallen en opstaan aanleren de consumptiewereld waarin we leven en opgegroeid zijn niet meer serieus nemen. Als je ook maar ergens in je lijf voelt dat het leven inderdaad misschien wel te materialistisch is geworden, dan hoop ik dat dit boek je aanzet tot het nemen van de eerste stap.’

Weg ermee is een persoonlijk en inspirerend boek dat je aan het denken zet over wat je écht nodig hebt. En dat je leert hoe je ook zonder een heleboel dingen kan, zodat je net als Dennis de schoonheid van minimalisme kunt ontdekken.

The Kinfolk Home – Interiors For Slow Living

De belangstelling voor interieur en inrichting is al een aardig poosje groeiende, maar Kinfolk komt met een gehele nieuwe invalshoek; die van het rustig de tijd nemen en het creëren van een bewuster, mooi thuis. Met zijn boek The Kinfolk Home neemt de auteur ons mee op reis door 40 huizen over de hele wereld door een collectie van weelderige foto’s en interviews, van Amerika tot Europa, Azië, Afrika, en eindigend in Australië.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tips voor het ordenen Previous post Tips voor het ordenen en opruimen van bedlinnen
sfeer verlichting voor in de tuin Next post Bijzondere sfeerverlichting voor buiten