Read Time:2 Minute, 38 Second

Wil je graag meer kleur in huis halen? Er zijn verschillende kleuren mogelijk, maar vandaag gaan we het hebben over paars in je interieur. Paars is een vrolijke, warme en zachte kleur die een prachtige toevoeging aan je woning vormt. In dit artikel geven we inspiratie en tips voor paars in je interieur. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Paars in je interieur: een paarse muur

We beginnen met de grootste verandering en dat is de muur. Een paarse muur valt immers meteen op! Leuk voor in de woonkamer, maar ook voor in de slaapkamer. Is de muur momenteel wit? Dan is het wellicht even wennen, maar het resultaat zal prachtig zijn! Afhankelijk van het type paars creëer je een bepaalde sfeer in de kamer. In de slaapkamer is donkerpaars heel mooi. Bovendien werkt deze kleur rustgevend en dat is bevorderlijk voor een goede nachtrust. In de woonkamer kan je het wat lichter houden voor een frisser gevoel met bijvoorbeeld lila. Er zijn veel paarse tinten, het is maar net wat jij het mooiste vindt!

2. Paarse meubels in je interieur

Een tweede optie is om paarse meubels in je interieur te brengen. Denk aan een paarse bank, daarmee haal je direct een prachtige eyecatcher in huis! Ook een paarse eettafel of paars dressoir zien er heel mooi uit. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden. Wij zijn op slag verliefd op deze meubels! Je kunt het bij een paarse bank houden, maar je kunt ook voor meerdere paarse meubels gaan. Hierbij kan je ervoor kiezen om allemaal dezelfde tinten paars in je interieur te halen. Of om hier net mee te experimenten en af te wisselen. Ook dit hangt helemaal af van jouw smaak!

Custom MADE Fletcher 3-zitsslaapbank met pocketveringmatras, wijnrood
Mekkin 8-persoons eettafel, pruimenpaars hoogglans
Mekkin breed dressoir met 3 lades, hoogglans grijs en mat pruimpaars

3. Paarse woonaccessoires

Vind je een paarse muur of paarse meubels een stap te ver? Geen probleem, je kunt ook paars in je interieur brengen door middel van paarse woonaccessoires. Denk aan paarse kussens, een paars plaid, paars vloerkleed, paarse gordijnen, een paarse lamp of een paarse plantenpot zoals op onderstaand voorbeeld. Op die manier breng je toch paars in je interieur zonder dat deze kleur overheerst.

Adonis set van 2 glasvezel plantenpotten, lichtgrijs en lila

4. Paars combineren met andere kleuren

Paars in je interieur kan je mooi combineren met blauw of groen. Denk aan een blauwe of groene bank en een paarse muur. Omgekeerd kan natuurlijk ook: een paarse bank en een blauwe of groene muur. Groen kan je trouwens ook terug laten komen door grote planten in het interieur. Wat je ook nog moet weten: paars hoeft niet per se de basiskleur te zijn. Je kunt paars ook inzetten als aanvullende kleur. Als basiskleur kan je dan bijvoorbeeld kiezen voor bruin, grijs of zwart en deze combineren met paarse accessoires.

Je leest het: met paars in je interieur zijn er tal van mogelijkheden! Of je nu voor een paarse muur, paarse meubels of paarse woonaccessoires kiest: met paars creëer je een vrolijk, warm en zacht interieur waar het heerlijk vertoeven is! 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
veiligheid-thuis Previous post 5 manieren om je veiligheid thuis te verhogen zonder je stijl op te offeren
tuin overkapping Next post Tijd voor uitbreiding? Breng de woonkamer de tuin in!