Read Time:4 Minute, 6 Second

Wat is een bidet?

In Nederland zijn steeds meer bidets te vinden in verschillende sanitairwinkels. Voorheen werd het vooral gezien als een luxe, maar tegenwoordig is een bidet kopen steeds meer vanzelfsprekend geworden. Het gebruiken ervan biedt vele voordelen. Zo kan het anale klachten of hemorroïden verminderen. Bovendien kan het vele ontstekingen voorkomen. Het maakt de anale zone namelijk erg goed schoon. Het is zeer belangrijk om de anale zone nauwkeurig schoon te maken, omdat het gebruiken van alleen toiletpapier niet voldoende is. De huidplooien worden in dat geval niet goed genoeg schoongemaakt. Het gebruik van het douche-toilet is minstens één maal per dag aan te raden, zodat de anale zone goed gereinigd wordt en schoon blijft. Daarom kun je ook wel zeggen dat een bidet als een basisvoorziening kan worden gezien.

bidet

Waarom een bidet kopen voor in de badkamer?

In Nederland heeft nog niet ieder huishouden een bidet in de badkamer, maar wordt er voornamelijk toiletpapier gebruikt. Toch schaffen steeds meer mensen een bidets aan, omdat een bidet kopen steeds betaalbaarder wordt. Daarnaast wordt het niet alleen meer als een luxe-product gezien, maar als een basisvoorziening. De comfortabele reiniging wordt door vele mensen als erg positief ervaren. De douche-arm die onder de wc-bril zit sproeit het onderstel goed schoon, waardoor het een schoon gevoel geeft. In vele bidets zit een elektromotor. Deze motor duwt de douche-arm naar buiten. Gedurende het uitschuiven van de douche-arm spoelt er water uit de douche-arm.

design bidet
Villeroy en Boch Subway Bidet (klik op de afbeelding voor meer info)

Wat zijn de voordelen van een bidet?

Er zijn vele voordelen aan het gebruiken van bidets. Hieronder staan enkele voordelen uitgewerkt.

 • 1. Een grondige schoonmaak:
  De vele functies van het douche-toilet maakt het zeer hygiënisch en comfortabel. Denk hierbij aan een oscillerende functie. Met deze functie beweegt de douche-arm op en neer, wat een zeer comfortabel reinigend gevoel geeft. Daarnaast is er een pulserende functie. Deze functie masseert en geeft een ontspannend gevoel. Ook is er een ladydouche. Deze functie is wat zachter dan de andere functies. Door de vele verschillende functies die beschikbaar zijn op het douche-toilet, kan je zelf de keuze maken welke functie jouw voorkeur heeft.
 • 2. Je bespaart toiletpapier:
  Een douche-toilet kun je zien als een investering. Het gebruik van bidets is namelijk niet alleen zeer hygiënisch, maar ook besparend. Je verbruikt veel minder toiletpapier dan wanneer je geen douche-toilet zou gebruiken. Daarnaast hoef je geen vochtige toiletdoekjes meer te kopen, waardoor je nog meer geld bespaard door middel van een douche-toilet. Kortom zal een douche-toilet je minder geld kosten dan wanneer je een normaal toilet hebt met toiletpapier en vochtige toiletdoekjes.
 • 3. Het is goed voor het milieu:
  Doordat je minder toiletpapier en vochtige toiletdoekjes gebruikt, komen er minder verontreinigende stoffen in het leidingwater. Wanneer er verontreinigende stoffen terechtkomen in het leidingwater, is dat erg slecht voor het milieu. Daarnaast kan het verstoppingen in je sanitair veroorzaken. Als je een douche-toilet aanschaft, zal je hier geen last meer van hebben.
 • 4. Comfortabele reiniging met water:
  Door een douche-toilet te gebruiken, heb je geen schurend toiletpapier meer nodig om te reinigen. Dit is niet alleen zeer hygiënisch, maar ook nog eens veel comfortabeler dan het gebruik van toiletpapier. Bovendien is het gebruik van bidets zeer eenvoudig. Door simpelweg op een knopje te drukken, zorgt een douche-straal ervoor dat je billen zeer goed worden schoongemaakt. Hiervoor hoef je alleen maar te zitten en op een knopje te drukken. Op deze manier hoef je je ook nooit meer zorgen te maken over die vervelende situatie wanneer het toiletpapier op is als je net gebruik hebt gemaakt van het toilet. Aan de hand van het bedieningspaneel stel je je persoonlijke voorkeur in. Denk hierbij aan een harde of een zachte straal, maar doordat er zoveel verschillende varianten van douche-toiletten zijn ligt dat aan het model dat je gebruikt. Bovendien is het vaak mogelijk om de temperatuur van het water in te stellen. Kortom is het gebruik van een douche-toilet niet alleen erg hygiënisch, maar ook nog eens erg comfortabel.
 • 5. Het is een gevoel van luxe:
  Een douche-toilet in de badkamer geeft een gevoel van luxe. Dit komt doordat je niet alleen de straal van het douche-toilet zelf in kunt stellen naar jouw persoonlijke voorkeur, maar ook de temperatuur. Zo wordt het gebruiken van je bidet een ontspannende en zeer luxe ervaring. Bovendien geeft een mogelijke massagefunctie je de mogelijkheid om voor een relaxte reiniging te kiezen. Ook wordt bij de meeste bidets de douchekop automatisch gereinigd na gebruik, maar ook voordat je het gebruikt. Al deze functies waarover een bidet beschikt, maken van het gebruiken van je toilet een zeer luxe en aangename ervaring.
wat is een bidet
Duravit 1930 wandbidet (klik op de afbeelding voor meer info)
bidet kopen
Ideal Standard Dea wandbidet (klik op de afbeelding voor meer info)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kleuradvies interieur Previous post Interieurinspiratie: de effecten van een accentmuur
leuke nachtkastjes voor naast het bed Next post 5 x leuke nachtkastjes voor naast het bed